«Ο ρόλος του τεχνολόγου τροφίμων στην αγορά εργασίας»

Η γραμματεία της ΠΕΤΕΤ ανακοινώνει την επιτυχημένη παρουσία και εκπροσώπηση της από τον πρόεδρο κύριο Ιωάννη Σμαρνάκη,τον αντιπρόεδρο κύριο Μιχάλη Ορεστίδη και το μέλος της ένωσης κυρία Μαρία Τρίμα στην ημερίδα του τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων Α.Τ.Ε. Ι Πελοποννήσου που έλαβε χώρα στο μεγάλο αμφιθέατρο του, την Πέμπτη 7/5/2015 με θέμα: «Συμβουλευτική Καθοδήγηση (Mentoring)-Ο ρόλος του τεχνολόγου τροφίμων στην αγορά εργασίας».

Ο πρόεδρος  της Παν.Ενωσης Τεχνολόγων Τροφίμων τόνισε ότι η παραγωγική ανασυγκρότηση της πατρίδας μπορεί ν’αποτελέσεί τον μοχλό που θα εκτινάξει την Ελληνική οικονομία και θα την οδηγήσει σε ανάπτυξη.Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των προϊόντων της ελληνικής γης σε συνδιασμό με την εφαρμογή καινοτόμων μεθόδων τόσο στην παραγωγή όσο και στην εμπορία και διάθεση είναι τα ισχυρά μας σημεία.Ο ρόλος των τεχνολόγων τροφίμων είναι σημαντκός σ’ αυτή την διαδικασία ειδικά σε περιφεριακό επίπεδο ενισχύοντας τις τοπικές δυνάμεις στην κατεύθυνση της υγειούς αποκεντρωμένης ανάπτυξης.

Τα μέλη της διοίκησης της ένωσης ανέλυσαν στους παρευρισκόμενους, ενδελεχώς τα παρακάτω θέματα:

1. Σύντομη ιστορία της ΠΕΤΕΤ στόχοι και δράσεις της ένωσης για το μέλλον.

2. Θέση του Τεχνολόγου Τροφίμων στην αγορά εργασίας,βιομηχανία,δημόσιοι και ιδιωτικοί ελεγκτικοί μηχανισμοί,εμπόριο,εκαπαίδευση,συμβουλευτικές υπηρεσίες.

3. Προοπτικές του επαγγέλματος στο άμεσο μέλλον

4.Επισήμανση και παρουσίαση των τροφίμων(ευρ.καν 1169/2011)

5. Έρευνα ανάπτυξη και καινοτομία-Ρόλος τους Τεχν.Τροφίμων.

6. Συνεργασίες με εκπαιδευτικά ιδρύματα και επιστημονικέ-επαγγελματκές ενώσεις, κατάρτιση των μελών,συνέδρια,από την ΠΕΤΕΤ για το άμεσο μέλλον.

7. Κανάλια επικοινωνίας της ένωσης με τους φοιτητές και τις σχολές επιστήμης και τεχνολογίας τροφίμων.

Η διοίκηση της ΠΕΤΕΤ ευχαριστεί θερμά:

1.Τον προϊστάμενο του τμήματος κύριο Θεόδωρο Βαρζάκα για την πρόσκληση και την άψογη οργάνωση της ημερίδας και τους καθηγητές του τμήματος που παρευρέθηκαν.
2.Τον πρόεδρο του Α.Τ.Ε. Ι Πελοποννήσου κύριο Δημήτριο Βελισσαρίου για την παρέμβαση και τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση.
3.Τους φοιτητές μας για το μεγάλο και ειλικρινές ενδιαφέρον που έδειξαν τόσο με το πλήθος των εύστοχων παρεμβάσεων όσο και με την θετική ανταπόκριση τους στις προτάσεις της ΠΕΤΕΤ.

Τέλος δεσμευόμαστε ότι η επικοινωνία με τα ιδρύματα, με καθηγητές και φοιτητές θα πυκνώσει με στόχο την θεσμοθέτηση σταθερών διαύλων επικοινωνίας με τις σχολές μας σε όλα τα επίπεδα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις