“Καινοτομίες στο χώρο του ελαιόλαδου”.

Η εταιρεία PEIARLISI HELLAS A.E., θυγατρική του Ιταλικού GRUPPO PIERALISI που αποτελεί τον παγκόσμιο ηγέτη στην κατασκευή μηχανημάτων για ελαιοτριβεία, διοργάνωσε στην Αθήνα ημερίδα με θέμα: “Καινοτομίες στο χώρο του ελαιόλαδου”. Η ημερίδα οργανώθηκε την 1/6/15 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας στα πλαίσια της έκθεσης FARMER EXPO.

Παραγωγοί ελαιόλαδου, έμποροι αλλά και επιχειρηματίες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη αγορά, γέμισαν ασφυκτικά την αίθουσα συνεδρίων του εκθεσιακού κέντρου, εκφράζοντας έτσι την ανάγκη του κλάδου για βελτίωση τόσο των συνθηκών και τεχνολογιών παραγωγής του Ελληνικού ελαιόλαδου όσο και την τάση για συνεχή εξασφάλιση της ανώτερης δυνατής ποιότητας και εμπορικών διεξόδων μέσα από εξαγωγές υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Η έναρξη της ημερίδας έγινε από τον κύριο Ιωάννη Τσαμίχα πρόεδρο του Ελληνοϊταλικού Επιμελητηρίου, το οποίο είχε και την αιγίδα της όλης εκδήλωσης.

Στο χαιρετισμό του ο κος Τσαμίχας τόνισε την ανάγκη της προώθησης του Ελληνικού ελαιόλαδου με τη μορφή τελικού προϊόντος υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας στις αναπτυγμένες καταναλωτικά αγορές όλου του κόσμου και εξήρε τις προσπάθειες της εταιρείας Pieralisi στην κατεύθυνση αυτή. Κατά δήλωσή του:

“H Pieralisi και ο Γενικός της Διευθυντής και αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου μας κος Άγγελος Μοχλούλης, φροντίζουν ώστε τα Ελληνικά ελαιοτριβεία να αναβαθμίζονται συνεχώς μέσω των μηχανημάτων υψηλής και καινοτόμου τεχνολογίας που προσφέρουν στην αγορά. Με τον τρόπο αυτό εξασφαλίζεται η παραγωγή ποιοτικού ελαιόλαδου, ικανού να ανταγωνιστεί οποιοδήποτε αντίστοιχο προϊόν στις πιο απαιτητικές αγορές του κόσμου»

Η εταιρία Pieralisi παρουσίασε τις τελευταίες της καινοτομίες που αφορούν: α) στη διαδικασία επεξεργασίας του ελαιόκαρπου PROTOREATORE με την οποία αυξάνεται η δυναμικότητα των ελαιοτριβείων ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται η παραγωγή ελαιόλαδου με υψηλότερα και ποιοτικότερα φυσικοχημικά και γευστικά χαρακτηριστικά και β) τη νέα γενιά φυγοκεντρικών μηχανημάτων τεχνολογίας «πολλαπλών φάσεων» DMF, που εξασφαλίζουν την αειφορία των ελαιοτριβείων μέσω της πλήρους εξάλειψης παραγωγής αποβλήτων, και βοηθούν στην οικονομική βιωσιμότητάς τους με την παραγωγή του πατέ της ελιάς που αποτελεί υποπροϊόν προστιθέμενης αξίας. Την παρουσίαση των νέων τεχνολογιών έκανε ο Δρ.Beniamino Tripodi, γεωπόνος και εμπορικός διευθυντής του Gruppo Pieralisi για τη Βόρεια Ιταλία.

Η ημερίδα πλαισιώθηκε και από τις παρουσιάσεις:
1.    του Δρ.Αλέξανδρου Παπαχατζή, καθηγητή δενδροκομίας του ΤΕΙ Λάρισας, οποίος αναφέρθηκε διεξοδικά στις νέες εντατικές και πολύ κερδοφόρες μεθόδους πυκνής φύτευσης ελαιόδενδρων,
2.    του πιστοποιημένου δοκιμαστή και συμβούλου ποιότητας ελαιόλαδου Βασίλειου Φραντζολά που αναφέρθηκε διεξοδικά στις ενδεδειγμένες μεθόδους εξαγωγής του ελαιόλαδου για την εξασφάλιση της υψηλότερης δυνατής ποιότητας.
3.    Του προέδρου της συμβουλευτικής επιτροπής χημικών εμπειρογνωμόνων του ΣΕΒΙΤΕΛ, Βασίλειου Καμβύση που εξήγησε αναλυτικά τις απαιτήσεις των αγορών για ελαιόλαδο υψηλών προδιαγραφών και πως αυτές επιτυγχάνονται.
4.    Του Γεώργιου Χατζηγιάννη που παρουσίασε τα πιο σύγχρονα μηχανήματα φίλτρανσης, και εμφιάλωσης ελαιόλαδου κατασκευής της ομώνυμης εταιρίας του.
5.    Τέλος σύντομο χαιρετισμό έκανε ο τεχνικός διευθυντής της γερμανικής εταιρίας παραγωγή αγροχημικών BASF κος Τάσσος Κλιτσινάρης, ο οποίος αναφέρθηκε στα πιο σύγχρονα φυτοπροστατευτικά προϊόντα της εταιρίας του για τη φροντίδα των ελαιόδενδρων.
Με το πέρας της επιτυχημένης ημερίδας ο γενικός διευθυντής της διοργανώτριας Pieralisi κος Άγγελος Μοχλούλης δήλωσε :
«Η εταιρεία μας που αδιάλειπτα δραστηριοποιείται στην Ελληνική αγορά τα τελευταία 40 χρόνια είναι απολύτως προσανατολισμένη και δεσμευμένη στους στόχους της που είναι : 1)Η προσφορά της κατάλληλης τεχνολογίας για την παραγωγή ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας. 2)Η κατασκευή ελαιοτριβείων μηδενικής ρύπανσης και 3)Η εξασφάλιση της αειφορίας του κλάδου»

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις