Στα χέρια των Θεσμών βρίσκεται η ελληνική πρόταση

Στα χέρια των Θεσμών βρίσκεται η ελληνική πρόταση, η οποία θα κατατεθεί παράλληλα και στη Βουλή προκειμένου να ψηφιστεί αύριο από το σώμα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (κανονισμός άρθρο 109).

Την είδηση πως η πρόταση εστάλη στον πρόεδρο του Eurogroup, Jeroen Dijsselbloem επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπός του, Michel Reijns με σχετική ανάρτηση στο λογαριασμό του στο Twitter.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κυβερνητικό συμβούλιο ενέκρινε νωρίτερα κατά πλειοψηφία τα μέτρα της πρότασης. Τη διαφωνία του κατέγραψε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Δεδομένης της πρόθεσης της κυβέρνησης να ψηφιστούν αύριο τα μέτρα, συνάγεται το συμπέρασμα ότι το Eurogroup του Σαββάτου, πέραν την ελληνικής πρότασης θα έχει στα χέρια του και τα ψηφισμένα μέτρα από την ελληνική Βουλή.

Η ψηφοφορία της Παρασκευής έχει στόχο να δείξει στους πιστωτές την προθυμίας της ελληνικής κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, σχολιάζει Έλληνας αξιωματούχος.

Η αυριανή διαδικασία ωστόσο δεν είναι δεσμευτική, δηλαδή οι προτάσεις δεν θα γίνουν Νόμος του Κράτους, αλλά θα δώσει την εξουσιοδότηση στη διαπραγματευτική ομάδα να κλείσει τη συμφωνία στις Βρυξέλλες.

Η οριστική συμφωνία θα κατατεθεί και ψηφιστεί από την ελληνική Βουλή μετά την έγκρισή της από τους πιστωτές.

Πηγή www.capital.gr