Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος με συμφωνία

"H Σύνοδος Κορυφής κατέληξε σε ομόφωνη συμφωνία. Όλα είναι έτοιμια για τη δρομολόγηση νέου προγράμματος από τον ESM στην Ελλάδα, με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις  και οικονομική βοήθεια" έγραψε ο Ντόναλτ Τουσκ.

Λαγκάρντ: "Ήταν μια πολύ δύσκολη νύχτα, αλλά έγινε ένα πολύ καλό βήμα για την ανοικοδόμηση της εμπιστοσύνης" δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ αποχωρώντας.

Τη λέξη "συμφωνία" έγραψε ο Βέλγος Πρωθυπουργός στο twitter.

"Φαίνεται ότι έχουμε συμφωνία. Η Ευρώπη αξίζει ευχάριστα νέα" έγραψε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου.

Λίγο πριν είχε ολοκληρωθεί η τέταρτη τετραμερής Τσίπρα - Μέρκελ - Ολάντ και Τουσκ και αναμένεται να συνεχιστούν οι εργασίες της Συνόδου των 19 ηγετών της Ευρωζώνης, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη αποχωρήσει.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός έχει ήδη επικοινωνήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τηλεφωνικά.

Οι ηγέτες της Λιθουανίας και της Σλοβενίας ήταν εκείνοι που έφυγαν πρώτοι.

Οι διαπραγματεύσεις που είχαν ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα της Κυριακής, σπάζοντας κάθε ρεκόρ χρονικής διάρκειας και όχι μόνο...βαίνει προς την ολοκλήρωσή της.

Τα δύο θέματα που κρατούσαν τις συζητήσεις ήταν η συμμετοχή του ΔΝΤ στο υπό συζήτηση πρόγραμμα της Ελλάδας, καθώς και η εκποίηση της ιδιωτικής περιουσίας του ελληνικού Δημοσίου, ύψους 50 δις ευρώ, σε ανώνυμη εταιρεία στο Λουξεμβούργο. Σκοπός της τελευταίας πρότασης ήταν η αποπληρωμή του χρέους, σε περίπτωση αθέτησης από ελληνικής πλευράς.