Ταχύτητα και ποιότητα του διαδικτύου: Πες τη γνώμη σου!

Η Επιτροπή δρομολογεί σφαιρική αξιολόγηση των κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες.

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2015, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άνοιξε διάλογο σχετικά με το μέλλον των ευρωπαϊκών κανόνων για τις τηλεπικοινωνίες δρομολογώντας δύο δημόσιες διαβουλεύσεις. Η μια αφορά τις ευρυζωνικές ανάγκες των ευρωπαίων πολιτών και η άλλη επικεντρώνεται στην αναθεώρηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για τις τηλεπικοινωνίες.

Η Επιτροπή θέλει να ακούσει τις απόψεις όλων των χρηστών, των οργανώσεων, των δημόσιων φορέων και των επιχειρήσεων από όλους τους τομείς — από τους τομείς των τηλεπικοινωνιών και των τεχνολογιών των πληροφοριών και των επικοινωνιών μέχρι τον τομέα της γεωργίας, από τον τομέα της εκπαίδευσης μέχρι την αυτοκινητοβιομηχανία, καθώς και από τις υπηρεσίες και τη βιομηχανία, με έμφαση στους τομείς που αναπτύσσουν εφαρμογές και υπηρεσίες που εξαρτώνται από τη συνδεσιμότητα. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία αξιολόγησης, η Επιτροπή θα υποβάλει την πρότασή της για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στον τομέα των τηλεπικοινωνιών και των ευρυζωνικών δικτύων.

Η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για να ακμάσουν τα ψηφιακά προϊόντα, τα δίκτυα και οι υπηρεσίες αποτελεί μέρος της στρατηγικής της Επιτροπής για την ψηφιακή ενιαία αγορά, που παρουσιάστηκε τον Μάιο. Ήδη έχει σημειωθεί πρόοδος: τα θεσμικά όργανα της ΕΕ συμφώνησαν ήδη σε ισχυρούς κανόνες δικτυακής ουδετερότητας που προστατεύουν το δικαίωμα κάθε Ευρωπαίου να έχει πρόσβαση σε διαδικτυακό περιεχόμενο, χωρίς διακρίσεις. Συμφώνησαν επίσης για τη λήξη των τελών περιαγωγής έως τα τέλη Ιουνίου 2017 (βλ. σχετικό ανακοινωθέν τύπου).

Οι δύο διαβουλεύσεις θα παραμείνουν ανοικτές έως τις 7 Δεκεμβρίου 2015.

Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες εδώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις