Κανένας κίνδυνος για τις καλλιέργειες, προχωρά η αποκατάσταση των αναχωμάτων

Το τελευταίο διάστημα και παρά το γεγονός ότι από την πλευρά της Π.Κ.Μ. έγιναν με απόλυτη συνέπεια όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση των προβλημάτων που ανέκυψαν από τα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Μαρτίου, διαπιστώνουμε πως κάποιοι επιμένουν να επανέρχονται με επικριτικά δημοσιεύματα και σχόλια κατά τόσο του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών όσο και του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο Γιάννης Μωυσιάδης όλο αυτό το διάστημα έχει τοποθετηθεί κατ’ επανάληψη δημοσίως για το θέμα και έχει δώσει όλες τις απαντήσεις, κάτι που απ’ ότι φαίνεται δεν καλύπτει όσους επιμένουν σε μία άνευ αντικειμένου και ουσίας κριτική απέναντι στην Περιφέρεια.
Γι’ αυτό το λόγο, λοιπόν, είμαστε υποχρεωμένοι να επαναλάβουμε για πολλοστή φορά τα εξής : Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος για τις καλλιέργειες στις περιοχές που πλημμύρισαν τον περασμένο Μάρτιο. Ο όγκος του νερού που αποδεσμεύεται από τη λίμνη Κερκίνη είναι τόσος ώστε να διατηρείται στα επίπεδα που πρέπει η στάθμη της,  χωρίς ωστόσο να υπάρχει κανένας κίνδυνος στην πεδιάδα.

Όσον αφορά στη διαδικασία αποκατάστασης των σπασμένων αναχωμάτων, τονίζουμε και πάλι πως η κατασκευάστρια εταιρία έχει αναδειχθεί αλλά αναμένεται ακόμη η έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο, που αφορά στον έλεγχο νομιμότητας για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης. Παρόλα αυτά, ο εργολάβος βρίσκεται ήδη στο έργο και έχει προχωρήσει σε όλη την απαιτούμενη προεργασία, εξασφαλίζοντας με προσωρινά αναχώματα την προστασία των χωραφιών, ώστε να μην υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος.
 

 Επιπλέον, επειδή κάποιοι εξακολουθούν να επιμένουν πως η Περιφέρεια φέρει την ευθύνη για το γεγονός ότι παρήλθε μεγάλο χρονικό διάστημα μέχρι να αναδειχθεί ο εργολάβος , θα επαναλάβουμε πως το χρονοβόρο της διαδικασίας οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην τεράστια γραφειοκρατία. Είναι σαφές λοιπόν πως ευθύνες στην Περιφέρεια εξακολουθούν να επιρρίπτουν είτε όσοι λειτουργούν οι ίδιοι με ανευθυνότητα είτε όσοι δεν εννοούν να καταλάβουν όλα όσα με σαφήνεια διευκρινίζονται.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις