H σταφυλική παραγωγή στη Ρόδο το 2015 ήταν κατά 4,7% αυξημένη σε σχέση με την παραγωγή του 2014.
Η αύξηση οφείλεται κυρίως στην αύξηση εισκόμισης της ποικιλίας Αθηριού, που οφείλεται στις καιρικές συνθήκες που επικράτησαν στο νησί την περίοδο της ανθοφορίας.
Το ήπιο και δροσερό καλοκαίρι - με εξαίρεση κάποιες μέρες στα μέσα Αυγούστου – και οι όψιμες βροχές, έδωσαν σταφύλια με πολύ καλή ωριμότητα και διακύμανση του σακχαρικού τίτλου από 12,5 έως 14,5 Be, ανάλογα με την ποικιλία και την περιοχή. Αντίθετα ελαφρώς μειωμένη παρατηρείται η συγκομιδή της ποικιλίας Μανδηλαριά.
Οι τιμές διατηρήθηκαν σταθερές λίγο υψηλότερες από ομοειδείς ποικιλίες της ευρύτερης περιοχής των νησιών του Αιγαίου.
Παρόμοια εικόνα με την περσινή στην Πάρο, όπου η μείωση της παραγωγής κατά 40% σε σχέση με το μέσο όρο του νησιού παρατηρήθηκε και φέτος που οφείλεται κυρίως στο ωίδιο. Ο τρύγος ξεκίνησε μετά τα μέσα Αυγούστου με την ποικιλία Μονεμβασιά και ακολούθησε ο τρύγος της Μανδηλαριάς. Οι τιμές διατηρήθηκαν και φέτος στα επίπεδα της τελευταίας τριετίας.