ΕΣΠΑ και κλιματική αλλαγή

Σημείωμα για τις περιβαλλοντικές κατευθύνσεις – προτεραιότητες που προτάσσει ο σχεδιασμός του Υπουργείου και το νέο ΕΣΠΑ

Η λήξη της νέας προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020 συμπίπτει με την καταληκτική προθεσμία εκπλήρωσης των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει η χώρα στο πλαίσιο των προσπαθειών της Ε.Ε. για αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέχρι το 2020. Η μετάβαση σε μια οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων καθίσταται ζωτικής σημασίας για τη χώρα, συμβάλλοντας τόσο στην επίτευξη των στόχων στην προστασία του περιβάλλοντος, όσο και στην αναζωογόνηση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Το Υπουργείο αποδίδει μεγάλη σημασία στην επίτευξη των στόχων για το Κλίμα σε σχέση με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Η χώρα, παρά την κρίση, έχει προγραμματίσει να διαθέσει περίπου το 20% από το σύνολο των πόρων των διαρθρωτικών ταμείων που της αναλογούν, σε παρεμβάσεις καταπολέμησης της κλιματικής αλλαγής, ποσοστό που υπερβαίνει κατά 30% την υποχρέωση της χώρας βάση των διεθνών συμφωνιών.

Σύνοδος για το κλίμα

Η ελληνική κυβέρνηση λειτουργεί προωθητικά με την ενεργή συμμετοχή της και στην Σύνοδο για το Κλίμα στο Παρίσι COP21, μια από τις τελευταίες ευκαιρίες οριστικοποίησης των νέων στόχων για τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου που θα αντικαταστήσουν τους στόχους τους οποίους έθετε το Πρωτόκολλο του Κιότο.Για περισσότερες πληροφορίες κλικ εδώ.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις