Τα τρακτέρ στους δρόμους μετά τις 8 Γενάρη

 

 

Ραντεβού τον Ιανουάριο στους δρόμους για δυναμικές κινητοποιήσεις έδωσαν οι εκπρόσωποι των μεγαλύτερων αγροτικών οργανώσεων, συλλόγων, συνεταιρισμών, πωλητών λαϊκών αγορών και αλιέων στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε απόψε στην Αθήνα.

Εν μέσω έντονων συζητήσεων για το τρόπο και το χρόνο των κινητοποιήσεων που περιλαμβάνει κλείσιμο των δρόμων με τρακτέρ και συλλαλητήριο το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου, οι αγρότες αναζήτησαν τους πλέον αποτελεσματικούς  τρόπους αντίδρασης.Αιτία των νέων κινητοποιήσεων είναι η έντονη δυσαρέσκεια που υπάρχει σε όλους για το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το πακέτο Χατζηγάκη και την ενιαία ενίσχυση.

«Ξεκινάει ο αγώνας από σπίτι σε σπίτι, από περιοχή σε περιοχή ώστε μετά τις γιορτές να οριστεί μια ημερομηνία για κινητοποιήσεις», πρότεινε ο Γιάννης Παναγής από την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων. «Το κέντρο των αποφάσεων είναι στην Αθήνα. Εχουμε “πόλεμο” και πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Χρειάζεται δυναμική παρουσία και συνδυαστικός τρόπος αντίδρασης», ανέφερε στους συνομιλητές του ο κ. Παναγής.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο Γιώργος Μαχάς, μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων από τη Λάρισα. «Η φωνή των αγροτών πρέπει να είναι μία. Πρέπει να είναι δυνατή και να ακούγεται προς τα έξω μετά από συνεννόηση και όχι από μεμονωμένες κινήσεις, οι οποίες αποσκοπούν σε διάσπαση. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να μας ακολουθήσει ο κόσμος στις κινητοποιήσεις και να έχουμε τα αποτελέσματα τα οποία θα εξασφαλίζουν την παραμονή μας στην ύπαιθρο».

«Αν είμαστε διασπασμένοι δεν θα μας φοβάται κανείς. Οποιος θέλει να κάνει το μοναχικό καβαλάρη, πρόβλημά του», δήλωσε ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης, πρόεδρος των Αμπελουργών Κρήτης, ο οποίος δεν παρέλειψε να στείλει και ένα μήνυμα στους βουλευτές κάθε περιφέρειας. «Να μην τολμήσουν να ψηφίσουν το ασφαλιστικό, γιατί θα είναι ανεπιθύμητοι και θα νιώσουν την καυτή μας ανάσα».

Από την πλευρά του ο κ. Στρατάκης, εκπροσωπώντας παραγωγούς από τα Χανιά.  «Αν δεν ενωθούμε, είμαστε τελειωμένοι.».

Τέλος,  ο Τάκης Πεβερέτος, Πρόεδρος των Ελλήνων Κτηνοτρόφων, πρότεινε  τον ορισμό η κάθε συντονιστική επιτροπή να ορίσει  έναν με δύο εκπροσώπους που θα θέσουν τις βάσεις για τις επόμενες δυναμικές κινητοποιήσεις».

 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις