Την εντατικοποίηση των ελέγχων έχουν ζητήσει οι αρμόδιες αρχές από τις κατά τόπους υπηρεσίες και η αγορά του κρέατος είναι ανάμεσα σε αυτές που εστιάζουν οι ελεγκτές. Για την καλύτερη ενημέρωση των επαγγελματιών της αγοράς παραθέτουμε δυο εγκυκλίους που έχουν εκδώσει:
α. το Υπουργείο Υγείας και αφορά τους υγειονομικούς ελέγχους και
β. η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και αφορά τους αγορανομικούς ελέγχους.
Σύμφωνα με τον συνεργάτη του κλαδικού περιοδικού meatnews , Δημήτρη Κεραμυδά, πρέπει οι κρεοπώλες να είναι προσηλωμένοι στα εξής:
Στην πιστή Εφαρμογή του Συστήματος Αυτοελέγχου της κάθε επιχείρησης.
Στην ενημέρωση των καταναλωτών σχετικά με τις αλλεργιογόνες ουσίες που περιέχουν τα τελικά σας προϊόντα.
Στην αποφυγή του καπνίσματος εντός των εγκαταστάσεων σας.
Όσο αφορά τους Κανόνες Δ.Ι.Ε.Π.Π.Υ., οι επαγγελματίες θα πρέπει να προσέχουν τα εξής:
Την ανάρτηση πινακίδων με τις προβλεπόμενες ενδείξεις.
Την επισήμανση των τροφίμων (προσυσκευασμένων και μη ) –ενδείξεις.
Την είσπραξη αντιτίμου μεγαλύτερου του αναγραφόμενου επί των πινακίδων ή των τιμοκαταλόγων.
Την έκδοση νομίμων παραστατικών στοιχείων.
Κάθε άλλη παράβαση που αναφέρεται στο Νόμο 4177/2013, στη με αριθμ. πρωτ. Α2-718/31-07-2014 απόφαση.
Πηγή: meatnews.gr
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις