3ο Greek Innovation Forum

Στο 3ο Greek Innovation Forum που πραγματοποιήθηκε στις 8- 10 Ιανουαρίου στο Χίλτον της Αθήνας συμμετείχε η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών, η οποία δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην καινοτομία και στη συμβολή της στην δραστηριοποίηση των νέων αγροτών. 

Σε σχετική ημερίδα για τον αγροτικό τομέα που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο πλαίσιο των εργασιών του φόρουμ ο πρόεδρος της Π.Ε.Ν.Α. Θεόδωρος Βασιλόπουλος μίλησε για τον πρωτογενή τομέα και τους  νέους αγρότες. 

Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων για να ανταποκριθούν οι νέοι αγρότες στα νέα δεδομένα, θα πρέπει να αλλάξουν πολλά στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τον πρωτογενή τομέα. 

Παράλληλα ανέφερε ότι οι νέοι παραγωγοί είναι το μέλλον και η ελπίδα για την ελληνική γεωργία και η συμμετοχή τους στον πρωτογενή τομέα μέσα από το πρόγραμμα νέων αγροτών συμβάλει καθοριστικά στο ζωντάνεμα της υπαίθρου.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας ο Δημήτρης Ασημακόπουλος μίλησε για την πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων, ο Κώστας Παυλίδης για τη μεταποίηση, τη συσκευασία, την προώθηση και την ταυτότητα προϊόντος, ο Δημήτρης Δοϊνακης για το κόστος κατοχύρωσης εμπορικών συστημάτων, ο Αναστάσιος  Γεωργιόπουλος για τη διασύνδεση καλλιέργειας και αποκατάστασης περιβάλλοντος, ο Σπύρος Σταθοπουλος για τη νομική υποστήριξη των αγροτών συμφώνα με τα νέα μέτρα και ο Νίκος Σαμαρίδης για τα αρωματικά φυτά, τα βότανα και τις εναλλακτικές καλλιέργειες. 

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις