Σε πανικό η Κυβέρνηση καλεί σε έκτακτη συνέντευξη τύπου με θέμα το αγροτικό

Eκτακτη κοινή συνέντευξη Τύπου για τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό θα δώσουν στις 11:30 το πρωί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, που θα πραγματοποιηθεί στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, αναμένεται να δοθούν διευκρινίσεις για τις προτάσεις της κυβέρνησης, αλλά και για τις απαιτήσεις των θεσμών. 

Η συνέντευξη τύπου πραγματοποιείται λίγες ώρες μετά την άκαρπη συνάντηση του κ. Κατρούγκαλου με εκπροσώπους αγροτών.
Από την πλευρά του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα news247και δημοσιεύει σήμερα αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετατεθεί για αργότερα το φορολογικό των αγροτών και παραδέχεται ότι με το σχέδιο Κατρούγκαλου προκύπτει μεγάλη αύξηση ασφαλίστρων, αλλά σημειώνει ότι “οι αγρότες διατηρούν ευνοϊκότερη αντιμετώπιση από κάθε άλλη επαγγελματική κατηγορία. Αρκεί να δει κανείς τις αντίστοιχες εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών, των μισθωτών κ.λπ.”

Ο κ. Αποστόλου αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μετάθεσης του φορολογικού των αγροτών και επαναλαμβάνει ότι το Μάρτιο θα ξεκινήσει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, με στόχο “ να μεγαλώσουμε την πίτα ώστε και οι αυξήσεις στους φόρους και τις εισφορές να είναι αμελητέες.”

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις