Β.Αποστόλου: Ο διάλογος είναι μονόδρομος

Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργου Κατρούγκαλου:

-Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι: Αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας. Δεν μπορούμε να έχουμε πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Ο κάθε έλληνας θα πρέπει να πληρώνει ανάλογα με το πραγματικό εισόδημα.

-Περισσότερα να πληρώνουν αυτοί που έχουν πιο πολλά. 

-Συμφέρει τους αγρότες να πάρουν την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ αντί των 125 που παίρνουν και θα καταργηθεί σε λίγα χρόνια. Οι βασικοί κανόνες της ισονομίας θα εφαρμόζονται και στους αγρότες που δικαιούνται να έχουν ένα υγιές Ταμείο. Το μήνυμά μας προς τους αγρότες είναι αποφασίζουμε για εμάς και τα παιδιά μας για να έχουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα που να μην καταρρεύσει. Οι αγρότες, ανέφερε, θέλουν ο ΟΓΑ και οι ασφαλιστικές κλάσεις να μείνουν όπως είναι, όμως όλοι οι Έλληνες πρέπει να είναι σε έναν ενιαίο ασφαλιστικό οργανισμό με τις ίδιες εισφορές και τις ίδιες αποδοχές».

-Οι οικογένειες αγροτών μπορούν να ενταχθούν στην κατώτατη ασφαλιστική υποχρέωση», ότι «εργαζόμενους και μέλη της οικογένειάς τους μπορούν να τους ασφαλίζουν με εργόσημο» και ότι «δεν τριπλασιάζονται οι εισφορές των οικογενειών των αγροτών».

-Όποιος φορολογούμενος έχει εισόδημα των 1000 ευρώ κερδίζει από τη μεταρρύθμιση και σε σχέση με τις εισφορές και σε σχέση με τις συντάξεις.


Τα κυριότερα σημεία των δηλώσεων του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελος Αποστόλου:
-Οι επιπτώσεις της συμφωνίας στον αγροτικό χώρο είναι διαχειρίσιμες.

-Εχω καλέσει αλλεπάληλες φορές τους αγρότες σε συζητήσεις.

-Καλούμε τους αγρότες να αντιμετωπίσουμε μαζί την γκρίζα ζώνη της φοροδιαφυγής με την αποδοχή βιβλίων εσόδων – εξόδων. Εμείς θα τους βοήσουμε με την κάλυψη της δαπάνης.

-Πρέπει και οι ίδιοι να καθιερώσουν το αγροτικό εργόσημο στους εργαζομένους.

-Ο διάλογος είναι μονόδρομος. Βάζουμε τα θέματα σε συγκεκριμένη βάση. 

-Οι αγροτικές επιδοτήσεις έως του ποσού των 12.000 ευρώ δεν υπολογίζονται ως φορολογητέα ύλη. Να ξεκαθαρίσω ότι βρέθηκα στην ύπαιθρο γιατί έχουμε μπροστά μας ένα πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης με πόρους πάνω από 6 δισ. και 14 δισ. επιπλέον ενισχύσεις για αγρότες. Πρέπει οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσουμε αυτά τα χρήματα για αναδιάρθρωση και παραγωγική ανασυγκρότηση" τόνισε ο υπουργός.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις