Νέα παράταση για την υποβολή δήλωσης διακοπής εργασιών

Δεύτερη ευκαιρία έδωσε το υπουργείο Οικονομικών σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να υποβάλουν εκπρόθεση  αίτηση διακοπής εργασιών.

Η σχετική απόφαση  που δημοσιεύτηκε σήμερα, αναφέρει ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου 20126 να υποβάλουν εκπρόθεσμη δήλωση διακοπής εργασιών ώστε να απαλλαγούν από το τέλος επιτηδεύματος , γλιτώνοντας παράλληλα και από την υποβολή πιθανών εκκρεμών δηλώσεων. 

Έτσι, έως τις 29 Φεβρουαρίου οι επιτηδευματίες που έχουν σταματήσει να ασκούν το επιτήδευμά τους ή δεν έχουν κάποιο εισόδημα από αυτό θα πρέπει να δηλώσουν πως διέκοψαν τις εργασίες τους βάσει του πραγματικού χρόνου διακοπής.

Εάν περάσει η προθεσμία χωρίς να δηλώσουν εγκαίρως τη διακοπή εργασιών και το κάνουν μεταγενέστερα, θα θεωρηθεί πως η διακοπή των εργασιών έγινε κατά την ημέρα υποβολής της δήλωσης και θα κληθούν να υποβάλουν όλες τις φορολογικές δηλώσεις και τους αναλογούντες φόρους για το ενδιάμεσο διάστημα.

Όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες εξακολουθήσουν να διατηρούν ενεργά τα βιβλία τους, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν το τέλος επιτηδεύματος που ανέρχεται στα 650 ευρώ ή 1.000 ευρώ ανεξάρτητα εάν είχαν δραστηριότητα ή όχι.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις