Σε διαβούλευση ΚΥΑ για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων σε αγροτικά προϊόντα

Σε δημόσια διαβούλευση βάζει το ΥπΑΑΤ σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) με το οποίο θεσπίζονται σε εθνικό επίπεδο ειδικοί συντελεστές συμπύκνωσης ή αραίωσης για ορισμένες εργασίες μεταποίησης ή και ανάμειξης σε ορισμένα μεταποιημένα προϊόντα με σκοπό τον καθορισμό ανωτάτων ορίων καταλοίπων φυτοφαρμάκων στα προϊόντα αυτά.

Τονίζεται ότι με τη θέσπισή τους προστατεύεται υγεία του καταναλωτή καθώς είναι δυνατή η αξιολόγηση κάθε δείγματος μεταποιημένου φυτικού ιστού ως προς τα Ανώτατα Όρια Υπολειμμάτων (ΑΟΚ ή MRLs) και σε περίπτωση όπου οι συγκεντρώσεις γεωργικών φαρμάκων που ανιχνεύονται υπερβαίνουν τα Ανώτατα Όρια Υπολειμμάτων (MRLs), είναι νομικά εφικτή η απόσυρση του προϊόντος από την αγορά.

Με σκοπό τη βελτίωση της προτεινόμενης απόφασης παρακαλείται το ενδιαφερόμενο κοινό να υποβάλει σχόλια, πληροφορίες, αναλύσεις ή γνώμες τις οποίες θεωρεί συναφείς με τις προτεινόμενος διατάξεις.

Οι απόψεις και προτάσεις θα πρέπει να έχουν υποβληθεί μέχρι ένα μήνα από την ημερομηνία έκδοσης του παρόντος εγγράφου (δηλαδή μέχρι 4/3/2016). Θα υποβληθούν σε ηλεκτρονική μορφή στο e-mail: [email protected]

 

Διαβάστε την σχετική ΚΥΑ 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις