Πώς να επιλέξετε το σωστό αλυσοπρίονο σε ανταγωνιστικές τιμές

 

Τα αλυσοπρίονα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία 40 χρόνια. Πλέον τα σύγχρονα αλυσοπρίονα είναι ελαφρύτερα, πιο ασφαλή και πιο εύκολα στη χρήση από εκείνα που χρησιμοποιούνταν στο παρελθόν.

Επιπλέον στην εποχή μας υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές και ενώ αυτό είναι καλό μπορεί επίσης να προκαλέσει στον αρχάριο αγοραστή μια μικρή σύγχυση. Πώς λοιπόν μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο αλυσοπρίονο για σας;

Το βασικό είναι να έχετε από πριν αποφασίσει για τι δουλειές θα το χρησιμοποιήσετε. Αφού το ξεκαθαρίσετε αυτό, μπορείτε να λάβετε υπόψιν σας τα ακόλουθα tips για πιο εύκολη και πιο σίγουρη επιλογή.

Μέγεθος
Μην αγοράζετε ένα αλυσοπρίονο με βάση το μέγεθος και τη δύναμη του. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε για τι θα το χρησιμοποιήσετε αλλά και πόσο ικανός είστε να το χειριστείτε. Γενικά για αρχάριους χρήστες είναι καλό να επιλέγονται μικρά πρακτικά και ελαφριά αλυσοπρίονα με ειδική ασφάλεια για αποφυγή ατυχημάτων.

Αξιοπιστία
Εφ 'όσον επιλέξετε ένα σημαντικό εμπορικό brand, η αξιοπιστία δεν αποτελεί συνήθως ένα πρόβλημα. Στα εργαλεία που μπορούν να γίνουν δυνητικά επικίνδυνα σε περίπτωση βλάβης, ισχύει ο γενικός κανόνας ότι παίρνετε ότι πληρώνετε. Στην ίδια κατηγορία εντάσεται φυσικά και η τακτική συντήρηση τους, η οποία κρατάει τα εργαλεία σας ασφαλή και λειτουργικά για ακόμη περισσότερο καιρό.

Καταλληλότητα
Πρωτίστως το αλυσοπρίονο που θα διαλέξετε θα πρέπει να σας ταιριάζει. Είναι λοιπόν απαραίτητο να γνωρίζετε πόσα κιλά μπορείτε να αντέξετε να σηκώσετε για αρκετή ώρα και πόση δύναμη μπορείτε να ασκήσετε στο αλυσοπρίονο προκειμένου να το κρατάτε όσο το δυνατόν πιο σταθερό. Δεν έχουν όλοι τις ίδιες σωματικές δυνατότητες κι έτσι είναι σημαντικό να μην πειραματιστείτε με τις αντοχές σας σε τέτοια θέματα.

Τιμές
Αποτελούν ίσως ένα κύριο χαρακτηριστικό επιλογής αλλά δε θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό γιατί η ασφάλεια πρέπει να είναι το βασικότερο μέλημα στην αγορά εξοπλισμού. Παρόλαυτα, στον Κυδωνάκη μπορείτε να βρείτε τα πιο οικονομικά επώνυμα αλυσοπρίονα που πληρούν όλες τις προϋποθέσεις ασφαλείας και κόβουν τα πάντα εκτός από τον προϋπολογισμό σας.

Επισκεφθείτε το ηλεκτρονικό κατάστημα kidonakis.com και βρείτε μεγάλη ποικιλία σε όλα τα εργαλεία που χρειάζεστε.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις