Τέσσερα χρόνια "ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ"-ένα παράδειγμα εξωστρέφειας προς μίμηση


Σαν να ήταν χτες...τέτοιες ημέρες το 2012, όπου η ομάδα 7 γεωτεχνικών "Synergia-Hellenic Garden Team" ήταν στην Ολλανδία , στο Venlo, και κατασκεύαζε τον Ελληνικό Κήπο (Hellenic Garden) με τίτλο "Citius -Altius-Fortius-μία παράσταση για τη Φύση". Οι Νίκος  Θυμακης, Γιάννης Κτενάκης, Γιάννης Γρύλλης, Κορνήλιος Βέκκος, Παναγιώτης Γκουνίδης, Ματίνα Κανάκη και Κώστας Νικολούδης, με υποδειγματικά "ακτιβιστικό" για τα ελληνικά δεδομένα τρόπο, έφτιαξαν ένα κήπο που ακτινοβολούσε Ελλάδα στην καρδιά της Ευρώπης. Συμπαραστάτες τους, ο Μιχάλης Αναγνώστου (επιχείρηση Φυτοχωμάτων), το δίκτυο καταστημάτων ΦΥΤΟΝΕΤ (η λιανική πώληση), το TERMINAL FLOWER-TANI (ο Θάνος Βαϊόπουλος, στο project management του logistic) , 13 Ελληνικές Εξαγωγικές Επιχειρήσεις στο χώρο του Φυτικού Υλικού καθώς και ο Βαλακνικός Βοτανικός Κήπος Κρουσσίων. Σημαντική η προσφορά του ομογενειακού δικτύου Ολλανδίας , που με πρωτεργάτες, τον Πρόεδρο κ. Παύλο Κερασαβόπουλο, τις γεωπόνους Αθηνά Αμανατίδου και Νιόβη Χριστοδούλου κράτησαν καλοδιατηρημένο τον ΑΕΙΦΟΡΟ και ΑΥΤΟΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕΝΟ κήπο για όλο το 6αμηνο. Πέραν από τους χορηγούς και τους απλούς ανώνυμους Έλληνες που στήριξαν αυτήν την προσπάθεια, η 1η ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ είχε την αιγίδα του Φορέα Διαχείρισης Πάρκου Περιβαλλοντικής  Ευαισθητοποίησης "Αντώνης Τρίτσης" , του ΚΕΑΝ και του Δήμου Πεντέλης. 

 

Σημαντική και η συνεισφορά του Ιδρύματος "ΜΑΡΙΑ ΔΑΜΙΡΗ" για την πολιτιστική ημέρα καθώς και του συλλόγου "ΧΑΡΑ" των Ελλήνων της Ολλανδίας, για την διοργάνωση "Εθνικής Ημέρας". 

"Σε 375 τμ, δείξαμε ελληνικό πολιτισμό, τοπίο, ιστορία, αειφορία, παραγωγή", δηλώνει ο Project Manager της συμμετοχής και επίτιμος Πρόεδρος του ΕΣΕΦΥ , γεωπόνος-κηποτέχνης  Νίκος Θυμάκης. "Με κληρονομιά προσπάθειες από το παρελθόν και με πολλούς επιστήμονες και νέο κόσμο να πλαισιώνει αυτήν την προσπάθεια, αισιοδοξούμε ότι βάζοντας οριστικά την Ελλάδα στον Παγκόσμιο χάρτη του κλάδου, με σωστές κινήσεις , θα έχουμε αποτελέσματα, κάποια από τα οποία ήδη φαίνονται", τονίζει κλείνοντας. 

Ας μη λησμονούμε , ότι χάρη σε αυτήν την προσπάθεια οργανώθηκε και προχωρά ο Ελληνικός Σύνδεσμος Εξαγωγέων Φυτικού Υλικού (ΕΣΕΦΥ) που δύναται να εκπροσωπεί τη χώρα μας σε τέτοιες διοργανώσεις καθώς και σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια αντίστοιχα όργανα.

Εμείς, ένα πράγμα μόνο μπορούμε να πούμε για αυτήν την προσπάθεια, στέλνοντας το μήνυμα: dum spiramus patri amamus....

Info για τη συμμετοχή : www.hellenicgardenteam.gr 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις