Ξεπέρασε κάθε προσδοκία το 1ο Φεστιβάλ Ροδακίνου που διοργάνωσε στη Βέροια, από την Παρασκευή μέχρι και την Κυριακή. Είχε ποιότητα και πλουραλισμό εκδηλώσεων, αφιερωμένες στο κορυφαίο προϊόν της Ημαθίας, το ροδάκινο.
Η προσπάθεια αυτή έτυχε αμέσως της αναγνώρισης των κατοίκων της περιοχής (πολύ σημαντικό) καθώς τις παρακολούθησαν με μεγάλη συμμετοχή, ενώ αποκόμισαν γνωστικές δυνατότητες που απαιτούνται για την σωστή καλλιέργειά του αλλά και γι αυτά προσφέρει το ροδάκινο στην μαγειρική.
Παρασκευή και Σάββατο οι αγρότες και οι εκπρόσωποί τους είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργασίες συνεδρίου που έγιναν στο ξενοδοχείο «Αιγές» στη Βέροια, όπου αναπτύχθηκαν θέματα καλλιέργειας και προώθησης του ροδακίνου, με πολλές νέες συμβουλές από ειδικούς επιστήμονες.
Την Κυριακή εκατοντάδες πολίτες προσήλθαν στο πάρκο της Ελιάς το οποίο μεταμορφώθηκε σε μια ανοιχτή κουζίνα (pop-up-kitchen) και μαγειρεύτηκαν gourmet συνταγές με ροδάκινο. Ο καταξιωμένος σεφ Άρης Τσανακλίδης, μαζί με τον Βεροιώτη διατροφολόγο Αθανάσιο Τόπη ανέδειξαν την γευστική και διατροφική αξία του ροδάκινου, ενώ σερβιρίστηκε δωρεάν παγωμένη γρανίτα ροδάκινο, ενώ από ειδικά διαμορφωμένο χώρο θα διανεμήθηκαν ποσότητες φρέσκου ροδάκινου και κομπόστας.
Στη Δημόσια κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας λειτούργησαν εργαστήρια για παιδιά για την διαχρονική αξία του ροδάκινου στην τέχνη, στη διατροφή και στη ζωή μας
Επίσης στη Βιβλιοθήκη τα μικρά παιδιά είχαν την δυνατότητα να γευτούν το φρούτο του καλοκαιριού και να φτιάξουν υπέροχες φρουτοσαλάτες.
Στο τριήμερο Φεστιβάλ Ροδακίνου υπήρξαν και παράλληλες εκδηλώσεις, όπως:
- Έκθεση Φωτογραφίας«Παλιές Φωτογραφίες της Βέροιας» στο καφέ Mac΄Oza με θέμα τα Φεστιβάλ Παραγωγής του ΤΟΒ την περίοδο 1958-1962, αλλά και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την ιστορία της πόλης.
- Χειροποίητες δημιουργίες από την «Πρωτοβουλία για το Παιδί» αφιερωμένες στο 1ο Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας.
- Cocktail nights με δροσερά κοκτέιλ από ροδάκινο και dj parties σε καφέ – μπαρ της πόλης!
- Ετήσιος Χορός Τουριστικού Ομίλου Βέροιας: Κυριακή 29/5, στην Εληά όπως παλιά, με πλούσιο μενού βασισμένο στο ροδάκινο και ζωντανή μουσική.