Στους τέσσερις τόνους αναμένεται να διαμορφωθεί η φετινή παραγωγή του κρόκου του χρυσαφιού της Δυτικομακεδονικής γης όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης ο Πρόεδρος του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού Κροκοπαραγωγών Κοζάνης Νίκος Πατσιούρας σημειώνοντας ότι την τελευταία πενταετία οι καλλιεργούμενες εκτάσεις έχουν αυξηθεί κατά 100% φτάνοντας για φέτος τα 5500 στρέμματα έναντι 2000 στρεμμάτων που ήταν τα τελευταία χρόνια.
Ο κ. Πατσιούρας υπογράμμισε ότι η τελική τιμή του προϊόντος διαμορφώνεται σε ένα χρηματιστήριο κρόκου που εν πολλοίς εξαρτάται και από το ύψος παραγωγής και στο Ιράν, ενώ η περσινή τιμή για τον Κρόκο Κοζάνης διαμορφώθηκε στα 1330 ευρώ για τον συμβατικό κρόκο και στα 1450 στον βιολογικό. Πάντως, όπως σημείωσε ο κ. Πατσιούρας, η χρήση του Κρόκου εισχώρησε στην τοπική κουζίνα και στο θεραπευτικό τομέα της περιοχής φτάνοντας στα 900 κιλά, δίνοντας περαιτέρω κίνητρα σε νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με την καλλιέργεια του Κρόκου.