Στις  29 Νοεμβρίου συνέρχεται η Γενική Συνέλευση της EUCOFEL στη Νάντη

 

Συνέρχεται στην Νάντη – Γαλλία στις 29 Νοεμβρίου η Γενική Συνέλευση της EUCOFEL (Ευρωπαϊκή Ένωση Εμπoρίου Φρούτων και Λαχανικών) .

Σε αυτήν θα αναλυθεί σε βάθος η κατάσταση και οι προοπτικές της Αγροτικής πολιτικής και εμπορίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον  τομέα των φρούτων και λαχανικών.  Η ΚΑΠ και οι επιπτώσεις της στην ανταγωνιστικότητα του τομέα σε μια παγκοσμιοποιημένη αγορά,στην οποία οι κοινοτικοί παραγωγοί φρούτων και λαχανικών αντιμετωπίζουν πολλαπλές προκλήσεις, πρόσβασης σε νέες αγορές και την ανάπτυξη της κατανάλωσης των φρέσκων φρούτων και λαχανικών σε χώρες ΕΕ.

Επί πλέον και προκειμένου να συμβάλουν στη βιωσιμότητα του τομέα, οι εταίροι της EUCOFEL θα εξετάσουν την σύναψη συμφωνιών συνεργασίας, τόσο στο φυτοϋγειονομικό τομέα (προώθηση της αμοιβαίας αναγνώρισης) για να βελτιωθεί η διαθεσιμότητα των φυτοπροστατευτικών προϊόντων, καθώς και την παρουσίαση κοινών προγραμμάτων στο πλαίσιο της κοινοτικής πολιτικής προώθησης.

Η Γενική Συνέλευση EUCOFEL αποτελείται από εκπροσώπους από τους εταίρους της στις κυριότερες χώρες παραγωγής της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

τη Γαλλία, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πολωνία, την Πορτογαλία, την Ελλάδα και τη Γερμανία. 

 

Το σημερινό Διοικητικό Συμβούλιο είναι: 

-    Πρόεδρος:         Jorge      Brotons (FEPEX-BONNYSA, Ισπανία)

-    Αντιπρόεδροι:   Antonio    MUÑOZ Armero (ΚΕΔ, Ισπανία) και

                                 Laurent   Berge (AOPn tomates et Concombres, Γαλλία)

-    Διευθυντές:        Antonio   MUÑOZ Armero (ΚΕΔ, Ισπανία) και

                                Γιώργιος FRANGISTAS (INCOFRUIT, Ελλάδα)

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις