Τι χρώμα και τι υλικό να διαλέξετε για τις εσωτερικές πόρτες του σπιτιού σας

Φτιάχνετε σπίτι και είστε στο στάδιο εκείνο που θα επιλέξετε τις εσωτερικές πόρτες;

Συνήθως τα περισσότερα πατώματα διατηρούν ένα ουδέτερο χρώμα, άρα η επιλογή χρώματος και υλικού των πορτών είναι αρκετά εύκολη. Τι είναι όμως αυτό που δεν θα σας δεσμεύσει στην διακόσμησή σας;

Επιλογή χρώματος

Η επιλογή του χρώματος για τις πόρτες εξαρτάται από αρκετά στοιχεία μεταξύ των οποίων σίγουρα είναι το μέγεθος του χώρου, το χρώμα που είναι βαμμένοι οι τοίχοι και τα υπόλοιπα στοιχεία που διακοσμούν τον χώρο σας.

 

Το λευκό είναι το πασπαρτού χρώμα, με το οποίο μπορείτε να καλύψετε τις ανάγκες μιας μοντέρνας και minimal διακόσμησης. Με στιλπνή ή ματ υφή οι εσωτερικές πόρτες θα αναδείξουν και την υπόλοιπη διακόσμηση του σπιτιού σας.

Αν πάλι θέλετε να δώσετε μία πιο κλασική νότα στον χώρο σας, τότε μία off white απόχρωση προς το κρεμ είναι πολύ καλή επιλογή. Αν τα τετραγωνικά των δωματίων είναι πολλά, τότε έχετε την ελευθερία μιας πιο σκούρας πόρτας, χωρίς να έχετε τον φόβο ότι κάνει τον χώρο να φαίνεται πιο μικρός.

Υλικά και πλεονεκτήματα

Ξύλινες εσωτερικές πόρτες

Το ξύλο είναι ο πρωταγωνιστής στην διακόσμηση. Εμπνέει για ζεστασιά και μπορεί να συντηρηθεί πολύ εύκολα. Στην Artion Design θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από ξύλινες εσωτερικές πόρτες. Το μασίφ θεωρείται ακριβότερο και μπορεί να αντέξει σε όλες τις συνθήκες υγρασίας.  

Laminate πόρτες

Το laminate μιμείται πιστά το ξύλο και είναι ιδανικό για τις εσωτερικές πόρτες. Μπορείτε να τις επιλέξετε σε πολλά χρώματα και σχέδια. Το μόνο αρνητικό που έχουν αυτές οι πόρτες είναι η δύσκολη συντήρησή τους.

Ατσάλι

Το ατσάλι εμποδίζει την είσοδο του αέρα. Οι πόρτες αυτές διαθέτουν κλειδαριές υψηλής τεχνολογίας και προτείνονται για την είσοδο του σπιτιού σας.

Βρείτε τις καλύτερες εσωτερικές πόρτες καθώς και έπιπλα κουζίνας στην εταιρεία Artion Design  στην Θεσσαλονίκη.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις