Ο τρυγητός του 2017 στη Σάμο ξεκίνησε τις πρώτες μέρες του Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στο τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Σεπτεμβρίου στις ορεινές περιοχές του νησιού.
Οι ακατάστατες κλιματολογικές συνθήκες της άνοιξης των αρχών του καλοκαιριού και κυρίως ο καύσωνας των αρχών του Ιουλίου συνέβαλλαν στη μειωμένη σταφυλική παραγωγή αλλά και στους υψηλούς βαθμούς σακχάρων στα σταφύλια.
Από άποψη ποιότητας, η χρονιά είναι καλή και χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, αν και οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο δεν ήταν ιδανικές για τα δεδομένα της περιοχής, επηρέασαν όμως μόνο τον όγκο της σταφυλικής παραγωγής.
Η οινική παραγωγή αναμένεται να είναι ποιοτικά πολύ καλή με έντονους αρωματικούς χαρακτήρες και θα καλύψει τις υφιστάμενες ανάγκες της αγοράς.