35 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας

Εκδήλωση για τα 35 χρόνια από την ίδρυση του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας και την Αντισεισμική Θωράκιση της Χώρας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 31 Οκτωβρίου στις 18:30 στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (Κεντρικό κτίριο, Πανεπιστημίου 30, Αθήνα).

Στα 35 χρόνια λειτουργίας και δράσης του ο ΟΑΣΠ έχει καταγράψει πλούσιο ερευνητικό, εκπαιδευτικό, επιχειρησιακό και κοινωνικό.έργο, συμβάλλοντας ενεργά στην αντισεισμική θωράκισή της χώρας.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθούν όλοι οι διακεκριμένοι Επιστήμονες που διοίκησαν τον Οργανισμό από τη θέση του Προέδρου, αλλά και όλο σχεδόν το σχετικό με τη διαχείριση του σεισμικού κινδύνου επιστημονικό δυναμικό της χώρας.

Ο πρώην Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ομότιμος Καθηγητής Σεισμολογίας, Δρ. Κώστας Μακρόπουλος θα παρουσιάσει τη συνολική προσφορά του Οργανισμού με έμφαση στην κοινωνική πτυχή του έργου του.

Ο νυν Πρόεδρος, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, Δρ. Ευθύμης Λέκκας θα εστιάσει στο επιχειρησιακό εργο του ΟΑΣΠ. Πρόκειται να γίνει αναφορά στις δράσεις πρόληψης του Οργανισμού στον ερευνητικό, εκπαιδευτικό και επιχειρησιακό τομέα, οι οποίες είχαν ορατά αποτελέσματα στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων από τη σεισμική δραστηριότητα της τελευταίας τετραετίας (Κεφαλονιά, Λήμνος, Λευκάδα, Ιωάννινα, Λέσβος, Κως) στον ελλαδικό χώρο. Θα τονιστεί ιδιαίτερα το υψηλότατο επίπεδο της αντισεισμικής θωράκισης της χώρας και θα αναδειχθεί τεκμηριωμένα το γεγονός ότι οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις των σεισμών στην Ελλάδα είναι οι μικρότερες από όλες τις χώρες που παρουσιάζουν ανάλογα υψηλή σεισμικότητα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις