Η πτώση της κινεζικής κατανάλωσης οινοπνευματωδών ποτών μετά την πολιτική κατά της διαφθοράς του 2013 έχει ήδη ξεχαστεί, οι εισαγωγές αυξάνονται ταυτόχρονα με την ανάπτυξη της μεσαίας τάξης.
Από την 1η Δεκεμβρίου, τα οινοπνευματώδη ποτά και το κρασί επωφελήθηκαν από τις φορολογικές μειώσεις που αποφασίστηκαν μονομερώς από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.
Από την ημερομηνία αυτή, οι δασμοί εισαγωγής για 187 καταναλωτικά αγαθά μειώθηκαν από το κρατικό συμβούλιο της Κίνας. Μεταξύ των καλλυντικών και των ειδών ένδυσης, τα αλκοολούχα ποτά επηρεάζονται από την επιθυμία της κυβέρνησης αυτής να στηρίξει την κινεζική κατανάλωση (να μειώσει τις αγορές από εξωτερικό καθώς και να αντιμετωπίσει τα ψευδή αντίγραφα των εισαγόμενων προϊόντων). "Για τα οινοπνευματώδη ποτά που λαμβάνονται με απόσταξη κρασιού, στεμφύλων και τα ουίσκι, το τελωνειακό δασμολόγιο μειώνεται από 10 σε 5%".
Επίσης οι τελωνειακοί δασμοί μειώνονται από 65% σε 14% για το βερμούτ και άλλους οίνους από νωπά σταφύλια που έχουν αρωματισθεί με φυτά ή αρωματικές ουσίες (σε δοχεία χωρητικότητας 2 λίτρων ή λιγότερο)".
Πρώτη παγκόσμια αγορά
Με ένα δισεκατομμύριο κιβώτια 9 λίτρων, η Ασία είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο στην κατανάλωση οινοπνευματωδών ποτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του IWSR. Η κινεζική αγορά είναι ο πρώτος καταναλωτικός πόλος, κυρίως με το Baiju, λευκό αλκοόλ σόργου. Στην Κίνα, τα κονιάκ είναι τα πρώτα εισαγόμενα οινοπνευματώδη ποτά. Αυτό που είναι σπάνιο για τα μπράντι υψηλής ποιότητας, είναι ότι συχνά το ουίσκι έχει διπλάσια τοποθέτηση σε άλλες αγορές.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις