Οι καιρικές συνθήκες στη Λήμνο τη φετινή χρονιά χαρακτηρίστηκαν από έντονη αστάθεια, με παρατεταμένη ανομβρία την άνοιξη και έντονες βροχοπτώσεις τοπικά κατά την περίοδο του περκασμού, οι οποίες συνετέλεσαν στην ανομοιόμορφη ωρίμανση των σταφυλιών στα διάφορα αμπελοτόπια του νησιού. Τα περιορισμένα κρούσματα ασθενειών, ωιδίου κυρίως, αντιμετωπίστηκαν έγκαιρα. Η ανομβρία δεν συνοδεύτηκε από υψηλές θερμοκρασίες με αποτέλεσμα να διατηρηθούν ικανοποιητικές οξύτητες για το Μοσχάτο. Ο αρωματικός χαρακτήρας αναμένεται να είναι ο τυπικός, έντονα φρουτώδης του Μοσχάτου, τόσο για τα ξηρά όσο και για τα γλυκά κρασιά.
Στο Λημνιό παρατηρείται αυξημένος σακχαρικός τίτλος και πολύ καλή φαινολική ωρίμανση, με αποτέλεσμα πλούσια κρασιά με γεμάτο σώμα και μαλακές τανίνες Χαρακτηριστικό της φετινής χρονιάς είναι η πρωιμότητα του τρυγητού και για τις δύο ποικιλίες του νησιού, καθώς ο τρυγητός του Μοσχάτου ξεκίνησε στις 10 Αυγούστου, ενώ του Λημνιού στις 3 Σεπτεμβρίου.
Η παραγωγή του Μοσχάτου κυμάνθηκε γύρω στα 20.000 HL, ενώ του Λημνιού περίπου 1.500 HL.
Η αύξηση της παραγωγής οφείλεται κυρίως στην αναδιάρθρωση στην οποία έχουν προβεί πολλοί καλλιεργητές τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα μέχρι πρότινος γηρασμένοι και μη παραγωγικοί αμπελώνες να δίνουν ικανοποιητικές αποδόσεις. Στα επόμενα χρόνια προβλέπεται περαιτέρω αύξηση της παραγόμενης ποσότητας σταφυλιών.
Οι τιμές αναμένεται να παραμείνουν σταθερές.