Από το νέο έτος η Δημόσια Διοίκηση της Ελλάδας, εντάσσεται σε σχεδιασμό ψηφιακής στρατηγικής και ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων. Πιο συγκεκριμένα 21.000 φορείς του δημοσίου, θα συνεννοούνται και θα επικοινωνούν ηλεκτρονικά, με ταχύτητα χωρίς ταλαιπωρία και οικονομικό κόστος για τους πολίτες.
Αυτό τόνισε μιλώντας στο περιφερειακό πρόγραμμα της ΕΡΤ, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης.
Πρωτογενής Τομέας-Ψηφιακή Εποχή
Μνημόνιο συνεργασίας της ΓΓ Ψηφιακής Πολιτικής με το ΔΠΘ
Ειδικότερα για την Ψηφιακή Γεωργία, ο κ. Ράλλης υπογράμμισε πως ενσωματώνει όλες τις νέες τεχνολογίες και δημιουργείται μια εθνική υποδομή Γεωργίας Ακριβείας, η οποία θα περιλαμβάνει 6.500 σταθμούς. Οι σταθμοί αυτοί θα διαθέτουν κεραία και αισθητήρες, οι οποίοι θα αντλούν δεδομένα από τους δορυφόρους και θα παρέχουν ΔΩΡΕΑΝ συμβουλές στους Αγρότες με ένα απλό μήνυμα στο κινητό τους για τα ακραία καιρικά φαινόμενα και για την σωστή ώρα διενέργειας των καλλιεργητικών φροντίδων.(λόγου χάρη πότισμα, ψεκασμός.
Επίσης ο κ. Ράλλης ανέφερε πως μετά και από ενέργειες της υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Κατερίνας Νοτοπούλου, ειδικά για την ΑΜ-Θ, ο κ. Ράλλης σημείωσε πως από τα 3 εκ στρέμματα καλύπτονται 1,925 στρέμματα, με καλλιέργειες, όπως σιτηρά, ελιές και κτηνοτροφικά φυτά.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, θα υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Το μνημόνιο θα περιλαμβάνει εκπαιδεύσεις φοιτητών στις ψηφιακές αυτές πλατφόρμες.
Όπως σημείωσε ο κ. Ράλλης , «αν στον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα υιοθετήσουμε τις νέες τεχνολογίες, προχωρήσουμε σε τυποποίηση προϊόντων και βελτιώσουμε επιχειρηματική μας δράση, εξασφαλίζονται 12, 2 δις και ανοίγουν 200.000 νέες θέσεις εργασίας».