Με το σύνθημα «No to No Deal» η WSTA αναλαμβάνει την άσκηση πιέσεων για το Brexit.
Επιφέροντας μια μεγάλη διοικητική επιβάρυνση, η εισαγωγή νέων τελωνειακών διαδικασιών θα κοστίσει 80 εκατομμύρια ευρώ για τον αγγλικό τομέα, εισαγωγών οίνου.
Στις 29 Μαρτίου τα μεσάνυχτα, η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δηλαδή το Brexit δεν υπάρχει χωρίς την ομίχλη που το περιβάλλει δεν υπάρχει, το γεγονός αυτό υποδηλώνει την πιθανότητα μετατόπισης του Brexit, ή αλλιώς πυκνώνουν οι φόβοι ενός Brexit χωρίς σύμφωνη γνώμη (η «χωρίς συμφωνία»). "Δεν γνωρίζουμε ακόμα τι θα συμβεί. Το μόνο πράγμα που μπορούμε να συμβουλεύσουμε είναι να αποσταλεί ένας μεγάλος όγκος κρασιών στην αγγλική αγορά για αποθήκευση" συνοψίζει ξεκάθαρα ο Jean-Marie Barillère, Πρόεδρος της CEEV. Αυτή είναι επίσης και η σύσταση του Βρετανικού Συνδέσμου για το εμπόριο οίνων και οινοπνευματωδών ποτών (WSTA), ο οποίος καλεί εδώ και ένα χρόνο τα μέλη του να αυξήσουν τις παραγγελίες τους κατά 20% για την περίπτωση «No Deal».
Ο WSTA συνεχίζει να πιέζει τη βρετανική κυβέρνηση για την διαπραγμάτευση ώστε να αποφευχθεί λόγω του Brexit η διατάραξη των εμπορικών συναλλαγών. Και για να το αποφύγουμε οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά διοικητικών εμποδίων. Χωρίς συμφωνία, το Brexit απαιτεί την εισαγωγή νέων εγγράφων εισαγωγής του τύπου VI-1, μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, αφού το Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει μια τρίτη χώρα. «500 000 νέες διατυπώσεις, που θα συνοδεύονται από εργαστηριακές δοκιμές θα χρειάζονται, για να διατηρηθεί η ροή των κρασιών από την Ευρώπη», υποστηρίζει ο αγγλικός Σύνδεσμος. Λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος της προετοιμασίας εγγράφων, οδηγιών, ότι κάθε έγγραφο δύο σελίδων κοστίζει 20 λίρες (23 ευρώ) και η τιμή μιας εργαστηριακής δοκιμής ανέρχεται σε 330 £ (385 €), ο WSTA πιστεύει ότι αυτή η νέα διαδικασία θα κοστίσει στον κλάδο 81 εκατ. ευρώ.