Ξεκινάει αύριο στο Ρέθυμνο, ο Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου, ο οποίος συνδιοργανώνεται για πέμπτη συνεχή χρονιά από την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη.
Ο Διαγωνισμός, που πλέον αποτελεί θεσμό για την Κρήτη και το Κρητικό ελαιόλαδο, γίνεται σε συνεργασία με όλους τους τοπικούς φορείς ελαιολάδου, καθώς και το Οργανοληπτικό Εργαστήριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ρεθύμνου, όπου και γίνεται η αξιολόγηση των δειγμάτων.
Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθούν παράλληλες εκδηλώσεις και συγκεκριμένα:
Αύριο προγραμματίζεται εκδήλωση με θέμα: «Προώθηση των Κρητικών προϊόντων & της Κρητικής κουζίνας», όπου θα γίνει η απονομή των σημάτων «κρήτη» της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, στις νέες πιστοποιημένες επιχειρήσεις του νησιού.
Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, θα διεξαχθεί ημερίδα με θέμα: «Ο ρόλος του Ελαιολάδου στην Κρητική Διατροφή – Τρόποι στήριξης και προώθησής του».
Ο 5ος Παγκρήτιος Διαγωνισμός Ελαιολάδου, θα ολοκληρωθεί με την απονομή των βραβείων στα ελαιόλαδα, τα οποία θα διακριθούν, στην τελετή βράβευσης, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:00π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου Sentido Pearl Beach, στο Ρέθυμνο.