Ξεκίνησε στη Βόννη η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα

Με περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες η Διεθνής Διάσκεψη για το Κλίμα της Βόννης του ΟΗΕ καλείται μέχρι την μεθεπόμενη Πέμπτη 27/6 να προετοιμάσει την επόμενη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα τη Νέα Υόρκη το Σεπτέμβριο, αλλά και την επόμενη Διεθνή Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στο Σαντιάγο της Χιλής. Βασικός στόχος της διάσκεψης στη Βόννη είναι να δρομολογήσει την πλήρη εφαρμογή της Συμφωνίας του Παρισιού για το Κλίμα.
Η επικεφαλής του ΟΗΕ για το Κλίμα Πατρίτσια Εσπινόζα δηλώνει στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων ότι οι μαζικές διαδηλώσεις υπέρ του περιβάλλοντος, όπως οι κινητοποιήσεις Friday for Future, βοήθησαν τις κοινωνίες να συνειδητοποιήσουν ότι η κλιματική αλλαγή ανήκει στις μεγαλύτερες σύγχρονες προκλήσεις. Από την πλευρά της η γερμανίδα υπουργός Περιβάλλοντος Σβένγια Σούλτσε αναφέρει ότι μόλις πριν λίγο καιρό στην Διεθνή Διάσκεψη για το Κλίμα ICCA2019 στη Χαϊδελβέργη, εκατοντάδες διαδηλωτές φώναζαν επί ώρες συνθήματα υπέρ μιας νέας πολιτικής για το κλίμα έξω από το συνεδριακό κέντρο. Συνεπώς δεν μπορείς να κάνεις σαν μην υπάρχουν κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις λέει η γερμανίδα υπουργός.
Η Γερμανία ανήκει στους μεγαλύτερους ρυπαντές διεθνώς
 Η Διάσκεψη του ΟΗΕ ξεκίνησε στο συνεδριακό κέντρο της Βόννης τη Δευτέρα και ολοκληρώνεται την μεθεπόμενη Πέμπτη

Ο Μίχαελ Σέφερ από τον Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση WWF ελπίζει ότι η Διεθνής Διάσκεψη της Βόννης θα συμβάλλει έτσι ώστε οι χώρες του πλανήτη να αναλάβουν πρωτοβουλίες έτσι ώστε η υπερθέρμανση του πλανήτη να περιοριστεί στους 1,5 βαθμούς. Δυστυχώς σήμερα, προσθέτει ο Μίχαελ Σέφερ, όλα δείχνουν ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη θα ξεπεράσει τους τρεις βαθμού κελσίου.

Οι περιβαλλοντικές οργανώσεις θεωρούν ότι η Γερμανία ανήκει στους μεγαλύτερους ρυπαντές διεθνώς και όχι οπωσδήποτε στις χώρες που προωθούν διεθνώς μια καλύτερη προστασία του περιβάλλοντος. Η γερμανική περιβαλλοντική οργάνωση BUND δηλώνει ότι η γερμανική κυβέρνηση δεν θα πετύχει ούτε τους εθνικούς, ούτε τους ευρωπαϊκούς στόχους για το κλίμα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Greenpeace Μάρτιν Κάιζερ τονίζει ότι οι πολίτες στη Γερμανία θέλουν να πληροφορηθεί πότε θα τερματιστεί η χρήση άνθρακα και την παραγωγή ενέργειας και πότε θα σταματήσει η παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης.

 dw.de

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις