Μείωση τιμών και ποσότητας πρόβειου κρέατος δείχνουν τα στοιχεία της Ε.Ε. για το 2018 και έως το φετινό Απρίλιο. Η μείωση που αγγίζει το 3% αποτυπώνει τη φθίνουσα πορεία της ελληνικής αιγοπροβατοτροφίας. Η Ελλάδα παράγει το 9% του πρόβειου κρέατος και βρίσκεται στην 4η θέση στην Ε.Ε. Στην παραγωγή κατσικίσιου κρέατος η Ελλάδα βρίσκεται στην πρώτη θέση της Ε.Ε. με ποσοστό που ξεπερνά το 33%.
Η κρίση των τελευταίων ετών και η διαρκής μείωση των τιμών γάλακτος έπληξε καίρια την Ηπειρώτικη παραγωγή που αποτελεί παραδοσιακή δραστηριότητα και βασικό τομέα της τοπικής οικονομίας.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις