Τα πιστοποιητικά κατάρτισης απονεμήθηκαν στους 25 νέους αγρότες της Τριφυλίας που ολοκλήρωσαν τον κύκλο της εκπαίδευσής τους στον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Κυπαρισσίας, στο αντικείμενο της ελαιοκομίας.
Η τελετή πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου στην Κυπαρισσία, και όπως τονίστηκε οι νέοι αγρότες με πολλές γνώσεις ξεκινούν μια νέα καριέρα στον αγροτικό τομέα.
Αυτό ήταν το πρώτο πρόγραμμα κατάρτισης που πραγματοποιήθηκε από ον ΕΛΓΟ «Δήμητρα» Κυπαρισσίας. Θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα σε όλο το νομό, ενώ ο ΕΛΓΟ είναι φορέας υλοποίησης των προγραμμάτων κατάρτισης σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου όπου συνολικά θα καταρτιστούν 1.100 νέοι αγρότες.
Ο διευθυντής του Κέντρου Γιώργος Τσουμάνης επισήμανε: «Εγινε η τελετή λήξης του πρώτου προγράμματος κατάρτισης νέων γεωργών του 2016. Σε αυτό συμμετείχαν 25 νέοι αγρότες από την περιοχή της Τριφυλίας και το γνωστικό αντικείμενο που παρακολούθησαν ήταν η φυτική παραγωγή και συγκεκριμένα η ελαιοκομία. Τις 25 αυτές ημέρες που καταρτίστηκαν το πρόγραμμα είχε συνδυασμό πρακτικής άσκησης και θεωρίας. Είναι το πρώτο από μια σειρά προγραμμάτων κατάρτισης που θα υλοποιηθούν στη ΠΕ Μεσσηνίας από την υπηρεσία μας».
Στην εκδήλωση ήταν και ο αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος που υπογράμμισε: «Θέλω να συγχαρώ και τον διευθυντή του Κέντρου «Δήμητρα» και τον διευθυντή της ΔΑΟΚ Τριφυλίας για τις πρωτοβουλίες που παίρνουν. Είμαι χαρούμενος που 25 νέοι αγρότες ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους και ξεκινάνε μια καριέρα. Είναι καριέρα αυτή που ακολουθούν οι νέοι αγρότες, οι εκπαιδευμένοι, οι σύγχρονοι, με τις νέες τεχνολογίες. Εμείς ως Περιφέρεια έχουμε βάλει ψηλά τον πήχη στον πρωτογενή τομέα, στη μεταποίηση, ώστε οι νέοι αγρότες, οι επιχειρηματίες, να μπορούν να είναι βιώσιμοι και να αναπτύξουν όχι μόνο τον εαυτό τους αλλά και την Περιφέρεια και την χώρα γενικότερα».
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης τόνισε: «Ο αγροτικός τομέας είχε πάντα τις δυσκολίες του. Προσβλέπουμε σε εσάς, στις σύγχρονες καλλιέργειες, στο νέο άνεμο που φέρνετε και στο ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα και θα βελτιωθούν. Ο αγώνας είναι μεγάλος και δύσκολος καθώς είναι δύσκολη η διαδικασία της παραγωγής. Ομως στην περιοχή μας έχουμε πολλά παραδείγματα πετυχημένων παραγωγών. Πιστεύω σε εσάς, πιστεύω στα νέα παιδιά και στις δυνατότητές σας».
Τέλος ο διευθυντής της ΔΑΟΚ Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος σημείωσε: «Ολοκληρώθηκε ένας κύκλος σπουδών, εκπαίδευσης και κατάρτισης νέων ανθρώπων, στις νέες τεχνολογίες, στις σύγχρονες τάσεις και αντιλήψεις, την προοπτική της ελαιοκαλλιέργειας. Μια καλλιέργεια που είναι η κυριότερη στην περιοχή μας και φτάνει το 10% της εθνικής παραγωγής (μόνο για φέτος θα ξεπεράσουμε τους 28.000 τόνους), μοναδικής ποιότητας, με ένα ισχυρό brand name το ΠΟΠ Καλαμάτας. Το έμψυχο δυναμικό της περιοχής είναι το δυνατό μας χαρτί, το επιστημονικό προσωπικό της περιοχής, ιδιωτικού τομέα και δημόσιου, έχει βοηθήσει μέσα από συνεργασίες να δοθεί μια προοπτική».
Επίσης παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Τριφυλίας Αντώνης Βλάχος, ο επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτοί Ορίζοντες» Παναγιώτης Τσίγγανος και η δημοτική σύμβουλος Σταματία Αλεξοπούλου.
ΠΗΓΗ:eleftheriaonline.gr
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις