Η Τουρκία εγκατέστησε την Τετάρτη ένα ψηφιακό οικοσύστημα για τον γεωργικό τομέα για να δημιουργήσει έναν άμεσο σύνδεσμο μεταξύ του καλλιεργητή και του καταναλωτή.
Η Τουρκία εγκατέστησε την Τετάρτη ένα ψηφιακό οικοσύστημα για τον γεωργικό τομέα για να δημιουργήσει έναν άμεσο σύνδεσμο μεταξύ του καλλιεργητή και του καταναλωτή.
Ξεκινώντας την Ψηφιακή Αγορά Γεωργίας, το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους ενδιαφερόμενους που ασχολούνται με τη γεωργική προσφορά και ζήτηση να συναντηθούν στην ψηφιακή αγορά και να διασφαλίσουν ότι οι αγρότες θα κερδίσουν περισσότερα έσοδα.
Θα βοηθήσει επίσης τον καταναλωτή να έχει πρόσβαση σε φθηνότερα γεωργικά προϊόντα.
Σε ομιλία του σε διαδικτυακή συνέντευξη τύπου, ο Υπουργός Γεωργίας και Δασών Μπεκίρ Πακδημίρλι χαρακτήρισε το έργο ως ορόσημο στον τρόπο της προγραμματισμένης γεωργίας.
«Αυτό το έργο είναι ένα ορόσημο στη σχεδιαζόμενη γεωργία, με στόχο να καλύψει το 10% της παραγωγής φρούτων και λαχανικών της Τουρκίας στο πρώτο στάδιο», δήλωσε.
Είπε ότι το έργο δεν θα φέρει μόνο την προσφορά και τη ζήτηση σε ένα μέρος, αλλά θα βοηθήσει επίσης στην προγραμματισμένη καλλιέργεια.
«Χάρη σε αυτό το σύστημα, όπου μπορεί να παρακολουθηθεί ολόκληρη η αλυσίδα από το σπόρο έως το πιρούνι και παρέχεται βιώσιμη παραγωγή, οι μικροί αγρότες θα έχουν τις ίδιες καλές τιμές σε ανταγωνιστικές συνθήκες με τους μεγάλους αγρότες», είπε.
Το σύστημα θα διασφαλίσει επίσης μηδενική σπατάλη στην αλυσίδα γεωργικής παραγωγής. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι ένα από τα τρία γεωργικά προϊόντα που παράγονται στον κόσμο μπαίνει στα απόβλητα.
Η πρώτη φάση του έργου θα περιλαμβάνει λαχανικά, φρούτα, όσπρια, εκτός από γεωργικές εισροές όπως ζώα, λιπάσματα, φάρμακα και σπόρους, δήλωσε ο υπουργός.