Συνεχής προσπάθεια για λύση στο πρόβλημα της άρδευσης

Στο Δομένικο βρέθηκε ο Θανάσης Παιδής, όπου συναντήθηκε με μέλη του Τοπικού Συμβουλίου και εκπροσώπους των παραγώγων.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος οι: Στάθης Ψωμιάδης - Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου, Σάκης Μπαράκος - Μέλος Τοπικού Συμβουλίου, Γιώργος Νικολούλης– Μέλος Τοπικού Συμβουλίου, Βασίλης  Γαρυφαλόπουλος – Παραγωγός και Βαγγέλης Καραγιάννης - Παραγωγός.

Ο Θανάσης Παιδής, στη συνέχεια, επισκέφτηκε όλο τον κάμπο της περιοχής Δομένικου, ώστε να διαπιστώσει από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στις καλλιέργειες.

Το Δομένικο είναι μια ιδιαίτερη περιοχή και το τελευταίο χρονικό διάστημα αρκετοί νέοι άνθρωποι έχουν στραφεί στη γεωργία με έμφαση στην αμυγδαλοκαλλιέργεια, όπως επίσης και σε αχλάδια, ροδάκινα, αμπέλια και ελιές. Τα στρέμματα που καλλιεργούνται φτάνουν συνολικά τις 16.000, ενώ από αυτά είναι αρδευόμενα μόνο τα 4.000 στρέμματα.

Το 2019 η Περιφέρεια Θεσσαλίας θέλοντας να συμβάλει στην ανακούφιση των παραγωγών ενέταξε στο πρόγραμμα αγροτικού εξηλεκτρισμού 3 γεωτρήσεις στο Δομένικο και συγκεκριμένα στις περιοχές: ΚΑΒΟΥΡΙΑ, ΚΟΥΛΟΥΡΙΑ, ΑΜΠΕΛΙΑ.

Σε δήλωσή του ο Θανάσης Παιδής επισημαίνει τα εξής: «Θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να λυθεί το σημαντικό πρόβλημα της άρδευσης στο Δομένικο. Είναι αρκετοί οι αγρότες και μάλιστα πολλοί εξ αυτών νέοι άνθρωποι που έχουν επενδύσει στην περιοχή και στην παραγωγή. Αυτούς τους παραγωγούς πρέπει να τους υποστηρίξουμε με κάθε δυνατό τρόπο. Είμαστε πάντα κοντά στον αγροτικό κόσμο και το αποδεικνύουμε συνεχώς» τόνισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις