Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη αυτή η πρωτοβουλία βρίσκει εφαρμογή στην Ιταλία.
Η ελληνική κυβέρνηση θα μπορούσε να λάβει απόφαση και να προσφέρει ελαιόλαδο σε άπορες οικογένειες, αλλά και σε όλους τους πολίτες που πλήττονται οικονομικά λόγω του κορωνοϊού.
Αυτή την σπουδαία - από κάθε άποψη - πρόταση, καταθέτει μέσα από το newshub.gr, μιλώντας αποκλειστικά, το μέλος της ΟΑΣΝΗ Μιχάλης Καμπιτάκης, με στόχο να φτάσει ως τα συναρμόδια Υπουργεία και να γίνει πράξη.
Πρόκειται για μια πρόταση, η οποία, όπως αναφέρει ο κ. Καμπιτάκης έχει διπλό σκοπό: Αφενός να συμβάλλει στην ανακούφιση των συμπολιτών μας που πλήττονται οικονομικά, ειδικά μετά την επέλαση του κορωνοιου. Αφετέρου θα συμβάλλει στη μείωση των αποθεμάτων, αλλά και στην επανεκκίνηση της αγοράς, η οποία βρίσκεται στο κατώτερο δυνατό σημείο.
«Θα είναι μια σημαντική κίνηση, όχι μόνο για τους ελαιοπαραγωγούς και την εγχώρια αγορά του προϊόντος, αλλά και για την ελληνική κοινωνία συνολικά. Είναι μια πρόταση την οποία πρέπει να δουν «ζεστά» όλοι όσοι μπορούν να τη στηρίξουν και να κινηθούν άμεσα για να γίνει πράξη», επισημαίνει ο κ Καμπιτάκης, μέσα από το newshub.gr.
Αξίζει να σημειωθεί πως ήδη αυτή η πρωτοβουλία βρίσκει εφαρμογή στην Ιταλία. Εκεί η ιταλική κυβέρνηση, έχει ήδη αποφασίσει και στηρίζει τον τομέα του ελαιολάδου της χώρας, με την Ιταλίδα Υπουργό κ. Μπελανόβα να ανακοινώνει πως μια σημαντική ποσότητα ελαιολάδου θα διατεθεί σε Ιταλούς πολίτες, που έχουν πληγεί από την πανδημία.
Η Ιταλίδα υπουργός Γεωργίας επιβεβαίωσε λοιπόν ότι 20 εκατομμύρια ευρώ (23,6 εκατομμύρια δολάρια) θα δαπανηθούν για το «100% ιταλικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο» για το έργο.
Η διανομή
Με βάση τα οσα έγιναν γνωστά η ιταλική κυβέρνηση θα διαθέσει συνολικά 20 εκατομμύρια ευρώ μέσα από ένα δίκτυο φιλανθρωπικών Οργανώσεων για τη διανομή του ελαιολάδου στην ιταλική κοινωνία. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο θα αγοραστεί μέσω δημοπρασιών. Στη συνέχεια, ένα ευρύ δίκτυο εθελοντών και φροντιστών θα διανείμει τα πακέτα βοήθειας, τα οποία περιλαμβάνουν και άλλα βασικά τρόφιμα, σε όσους έχουν ανάγκη.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια μιας πρόσφατης συνόδου στο ιταλικό κοινοβούλιο, η Μπελάνοβα τόνισε ότι το ταμείο επείγουσας βοήθειας επισιτιστικής βοήθειας συνολικά αξίζει 300 εκατομμύρια ευρώ (354 εκατομμύρια δολάρια).