Παράταση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή μακροχρόνια ανέργων σε πρόγραμμα κατάρτισης
μακροχρόνια ανέργων σε πρόγραμμα κατάρτισης

Εξ’ αιτίας της ανεπιθύμητης κατάστασης του lockdown που έχει επιβληθεί στη Θεσσαλονίκη και στη χώρα, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοινώνει σήμερα την παράταση υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή μακροχρόνια ανέργων σε πρόγραμμα κατάρτισης έως τις 27 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ), καλεί μακροχρόνια ανέργους που κατοικούν στους Δήμους: Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών, Παύλου Μελά,  και στις Δημοτικές ενότητες: Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη και, Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα, να υποβάλουν αίτηση για τη συμμετοχή τους σε πρόγραμμα κατάρτισης και συμβουλευτικής υποστήριξης.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά αποκλειστικά μέσω της ακόλουθης ιστοσελίδας:

http://www.thessalonikiskills.gr/

Ημερομηνία λήξης υποβολής  αιτήσεων: Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

Ως μακροχρόνια άνεργοι θεωρούνται οι πολίτες που έχουν παραμείνει άνεργοι για χρονικό διάστημα άνω των 12 μηνών. Η ανεργία υπολογίζεται και πρέπει να προκύπτει από δελτίο ανεργίας θεωρημένο αδιάλειπτα από τον ΟΑΕΔ για το αντίστοιχο χρονικό διάστημα.

Οι αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα ακολουθούν:

«Δράσεις επανακατάρτισης και επαγγελματικής ένταξης σε βιώσιμους τομείς της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του τουρισμού για μακροχρόνια ανέργους στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (ΣΒΑΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020»

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) έχει αναλάβει ως Δικαιούχος την υλοποίηση της Πράξης: «Δράσεις επανακατάρτισης και επαγγελματικής ένταξης σε βιώσιμους τομείς της μεταποίησης, των υπηρεσιών και του τουρισμού για μακροχρόνια ανέργους στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (ΣΒΑΑ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014-2020».

Η συγκεκριμένη πράξη περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση, πρακτική άσκηση, συμβουλευτική υποστήριξη και πιστοποίηση προσόντων και δεξιοτήτων για 210 μακροχρόνια ανέργους που κατοικούν στην περιοχή παρέμβασης της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Θεσσαλονίκης, (ΣΒΑΑ) για την ένταξη τους στην αγορά εργασίας, κυρίως με την αναβάθμιση των προσόντων τους και την κτήση νέων δεξιοτήτων, μέσω της επανακατάρτισής τους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης της παραπάνω πράξης ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής των αιτήσεων από τους ωφελούμενους.

 

Το πρόγραμμα  κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 260 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 120 ώρες πρακτική άσκηση.

Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα κατάρτισης, είναι πέντε ευρώ (5,00 €) μικτά, και έως 1.900€ για την πλήρη παρακολούθηση του προγράμματος.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην περιοχή της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης (ΣΒΑΑ) που περιλαμβάνει:

  • το σύνολο της έκτασης των Δήμων:
  • Αμπελοκήπων – Μενεμένης,
  • Θεσσαλονίκης,
  • Καλαμαριάς,
  • Κορδελιού – Ευόσμου,
  • Νεάπολης – Συκεών,
  • Παύλου Μελά
  • Και τις Δημοτικές Ενότητες:
  • Πυλαίας του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, και,
  • Καλοχωρίου του Δήμου Δέλτα.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι μακροχρόνια άνεργοι, κάτοικοι της περιοχής παρέμβασης, οι οποίοι πληρούν τις κάτωθι γενικές προϋποθέσεις:

  • Να είναι εγγεγραμμένοι/ες άνεργοι/ες στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ, ανεξαρτήτως εάν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή όχι, όλων των περιοχών παρέμβασης
  • Να μην έχουν τη μαθητική, σπουδαστική ή φοιτητική ιδιότητα.
  • Να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο/ φόρμα εξατομικευμένης παρέμβασης
  • Να έχουν συμφωνήσει σε Ατομικό Σχέδιο Δράσης πριν από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής. Το έγγραφο αυτό παρέχεται από τον ΟΑΕΔ.
  • Να είναι:
  • Για τα προγράμματα Στέλεχος Προστασίας Δεδομένων (DPO) & Τεχνικός Ασφαλείας Συστημάτων Πληροφορικής, απόφοιτοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Για τα υπόλοιπα προγράμματα οι υποψήφιοι ωφελούμενοι θα πρέπει να είναι τουλάχιστον απόφοιτοι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρέχονται λεπτομερή στοιχεία για το πρόγραμμα και οδηγίες για τη συμπλήρωση της αίτησης.

Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - ΕΚΤ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία 2014 – 2020».

Πληροφορίες σχετικά με το κείμενο και τους όρους της Πρόσκλησης στο e-mail: [email protected], και στο τηλέφωνο 69 41 679 759 (ώρες επικοινωνίας 10:00 – 16:00).

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις