Monarch Tractor: Ηλεκτρικό έξυπνο τρακτέρ με υπογραφή του πρώην mr. Boeing

Το Monarch Tractor είναι ένα ηλεκτρικό τρακτέρ, το οποίο δεν απαιτεί απαραίτητα τη χρήση οδηγού, καθώς οδηγείται και αυτόνομα.

Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Boeing Co., Ντένις Μούλενμπεργκ, έχει βρει έναν νέο ρόλο στη μεταποιητική βιομηχανία - ως επενδυτής και σύμβουλος σε μια νεοφυή εταιρεία που κατασκευάζει ηλεκτροκίνητους ελκυστήρες και φιλοδοξεί να γίνει η Tesla Inc. της γεωργίας .

.«Έχει όλα τα στοιχεία εκείνα ώστε να γίνει μια δυναμική και εκρηκτικά μεγεθυνόμενη εταιρεία» δήλωσε πρόσφατα ο Ντένις Μούλενμπεργκ, ο οποίος μόλις έναν χρόνο πριν αποχώρησε άρον άρον από την Boeing μετά από 35 χρόνια σταδιοδρομίας, στον απόηχο δύο μοιραίων αεροπορικών ατυχημάτων με το νέο μοντέλο 737Max της εταιρείας.

Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι το Monarch Tractor είναι το «πρώτο πλήρως ηλεκτρικό στον κόσμο, προαιρετικό οδηγό, έξυπνο τρακτέρ ενσωματωμένο σε μία πλατφόρμα».

Το νέο αυτό τρακτέρ εγγυάται αυτονομία για 10 ώρες, ενώ σύμφωνα με την εταιρεία, το Monarch Tractor έχει μηδενικές εκπομπές ρύπων και χρησιμεύει  ως 3 σε 1 εργαλείο ηλεκτροδότησης που λειτουργεί όχι μόνο ως τρακτέρ, αλλά, με επιπλέον αποθήκευση, ενεργεί ως ATV και έχει τις δυνατότητες να λειτουργεί ως ισχυρή γεννήτρια στο πεδίο. 

Εκτός από τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών, η εταιρεία με έδρα την Καλιφόρνια σχεδίασε το όχημα για να αυξήσει την παραγωγικότητα της εργασίας και να μεγιστοποιήσει την απόδοση για να υποστηρίξει τις υπάρχουσες δραστηριότητες των αγροτών.

Για την αποφυγή ατυχημάτων σε οποιαδήποτε από αυτές τις λειτουργίες χωρίς οδηγό, το τρακτέρ διαθέτει κάμερες 360 μοιρών που υποστηρίζουν την πρόληψη ροής και σύγκρουσης και την ασφάλεια Power Take Off (PTO) με βάση την όραση.

Επίσης, το ηλεκτρικό τρακτέρ διαθέτει μία οθόνη αφής, τη στιγμή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ασύρματα από τους αγρότες μέσω smartphone ή άλλης ηλεκτρονικής συσκευής. Τέλος, να σημειωθεί ότι το Monarch Tractor αναμένεται να κυκλοφορήσει την Άνοιξη του 2021, με τιμή εκκίνησης τα 50.000 δολάρια (41.356 ευρώ).