Σύμφωνα με την Ένωση, αυτό μπορεί να επιτευχθεί με τη «θέσπιση νέας διάταξης, η οποία θα διακρίνει την ενίσχυση από τις υπόλοιπες επενδύσεις, ώστε να μην απαιτούνται οι προβλεπόμενες για τις επενδύσεις προϋποθέσεις, αλλά και σαφώς θα την διακρίνει από τις εισοδηματικές εκτατικές ενισχύσεις που λαμβάνουν ως επιδότηση οι αγρότες (Βασική και Πράσινη Ενίσχυση, ενίσχυση νέων γεωργών, συνδεδεμένη ενίσχυση, εξισωτική ενίσχυση, κλπ)».
Μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΟΣΟΕ, ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ έλαβαν αρκετοί δικαιούχοι που υλοποίησαν το 2019 προγράμματα Αναδιάρθρωσης και μετατροπής αμπελώνων και εισέπραξαν την προβλεπόμενη ενίσχυση από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, βάσει της έκτασης και της περιοχής που αναδιάρθρωσαν.
«Στο σχετικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η ΑΑΔΕ αναφέρεται σε όσους εισέπραξαν επιδότηση (εκτός των άλλων και αναδιάρθρωση) άνω των 5.000 ευρώ και τους καλεί να ενταχθούν στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ ως οφείλουν βάσει του άρθρου 47 του ν. 4410/2016» αναφέρει.
Ενέργεια που σύμφωνα με την ΚΕΟΣΟΕ εξομοιώνει την ενίσχυση που λαμβάνουν οι δικαιούχοι για την αναδιάρθρωση του αμπελώνα τους ως εισοδηματική ενίσχυση κάτι που, όπως σημειώνει, «το αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης είναι να προκύπτει, όχι μόνο υποχρέωση τήρησης βιβλίων Β΄ κατηγορίας και ένταξη στο κανονικό από το ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, αλλά και φόρος εισοδήματος με βάση τη σχετική φορολογική κλίμακα, καθώς και πρόστιμα λόγω μη έκδοσης τιμολογίων».
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις