«Φρέζαραν τους κόπους τους» οι αγρότες-παραγωγοί κηπευτικών του Κάμπου της Γαστούνης, και η χρονιά που ξεκίνησε θα είναι καταστροφική για τον πρωτογενή τομέα, αφού τα προϊόντα έμειναν για μια ακόμη φορά αδιάθετα.
Ο μεγαλύτερος καταναλωτής των κηπευτικών, ο κλάδος εστίασης, παραμένει κλειστός, και εκατοντάδες τόνοι κηπευτικών άριστης ποιότητας προκειμένου να σαπίσουν στα χωράφια, φρεζάρονται αναφέρουν στην ΕΡΤ .
Η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη -ένα στρέμμα μαρούλι έχει περίπου 4.000 φυτά και το κόστος ανά στρέμμα ανέρχεται περίπου στα 500 ευρώ. Η επόμενη μέρα για τους παραγωγούς κηπευτικών είναι πολύ δύσκολη, αφού οι υποχρεώσεις «τρέχουν», και κύριο αίτημα των αγροτών είναι να υπάρχει οικονομική στήριξη.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις