Ωστόσο, παρότι τονίζει δεξιά κι αριστερά ότι οι νέοι αγρότες θα πρέπει να είναι μορφωμένοι και να έχουν πτυχία, δεν έχει βρει λύση στο θέμα της συνέχισης των μαθημάτων για τους νέους αγρότες από τον ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ που σταμάτησαν λόγω της πανδημίας στις αρχές Νοεμβρίου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε χθεσινή συνέντευξή του στον «Alpha 98,9» ο κ. Λιβανός τόνισε: «Τα στατιστικά λένε ότι οι άνθρωποι που ουσιαστικά μας θρέφουν έχουν ανάγκη από κατάρτιση- και κυρίως οι νεότεροι- για να μπορούν ακριβώς οι υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλουν να έχουν και μεγαλύτερο αποτέλεσμα. Αυτό φαίνεται και σε άλλες χώρες που χρησιμοποιούν καλύτερα και το κομμάτι της εκπαίδευσης και κατάρτισης και το κομμάτι της καινοτομίας και τεχνολογίας και μπορούν και αυξάνουν την παραγωγή τους και την προστιθέμενη αξία των προϊόντων τους. Σε αυτό το δρόμο οραματίζομαι να πορευτεί και η ελληνική παραγωγή», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Ωστόσο, το όραμα του υπουργού δεν βρίσκει εφαρμογή στον ΕΛΓΟ, όπου η χρήση της τηλεκπαίδευσης αποδεικνύεται ένα άπιαστο εγχείρημα. Και η απορία που εκφράζουν οι αγρότες είναι σαφής: «Δεν ήταν επαρκές διάστημα οι 4 μήνες ώστε να οργανωθούν τα απαραίτητα τηλεμαθήματα που είναι αναγκαία για την κατάρτιση των αγροτών;».
Οι αγρότες πάντως μας ενημερώνουν ότι ο ΕΛΓΟ είναι έτοιμος κι έχει και έτοιμη και την απαραίτητη πλατφόρμα μέσω της οποίας μπορούν να διεξαχθούν τα εξ αποστάσεως μαθήμτα.
Η απορία γίνεται δε μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι μέχρι τα τέλη του μήνα θα ανοίξει η πλατφόρμα για να εξοφληθούν για την τελευταία δόση οι νέοι αγρότες που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα με την προϋπόθεση ότι θα έχουν ολοκληρώσει τα μαθήματά τους. Άρα, χωρίς μαθήματα,δεν έχει και λεφτά. Τυχαίο; Ας απαντήσει το Υπ.ΑΑΤ.
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις