SMS 13032: Ο νέος πενταψήφιος αριθμός για ψώνια στα καταστήματα
Πιερρακάκης: Εφαρμογή με χρονικό περιορισμό για τα ψώνια

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά», σημείωσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νέος αριθμός θα είναι το 13032 και τα sms σε αυτό θα έχουν διάρκεια μέχρι τρεις ώρες. Που σημαίνει ότι όποιος στείλει μήνυμα στο 13032 θα πρέπει να έχει γυρίσει στο σπίτι του μέσα σε διάστημα τριών ωρών. Το sms στο 13032 θα χρησιμοποιείται μόνο μία φορά την ημέρα, όπως τονίζουν οι ίδιες πληροφορίες.

Στο μεταξύ, οι αγορές για τα σούπερ μάρκετ, τους φούρνους κ.λπ θα συνεχίσουν να γίνονται με sms στο 13033. Τα sms στο 13033 δεν θα έχουν «κόφτη» και θα μπορούν να χρησιμοποιούνται κανονικά μέσα στην ημέρα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, το sms στο 13032 θα είναι αυτό με το οποίο θα πηγαίνουμε στα καταστήματα, όποτε και αν αυτά ανοίξουν.

Όσον αφορά στο σύστημα εμβολιασμού που θα ανοίξει για την επόμενη ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών τόνισε ότι θα ενταχθούν και οι ομάδες υψηλού κινδύνου. «Η κατηγοριοποίηση των ευπαθών ομάδων γίνεται από τους ειδικούς, εμείς υλοποιούμε οτιδήποτε αποφασίζεται με βάση τα κριτήρια που αποφασίζεται. Θα ενταχθούν άμεσα οι ευπαθείς ομάδες. Είναι το αμέσως επόμενο στάδιο οι ομάδες υψηλού κινδύνου που θα είναι παράλληλα με την ηλικιακή ομάδα των 70-74 ετών, ενώ το επόμενο στάδιο θα αφορά άτομα από ομάδες αυξημένου κινδύνου. Το πότε θα είναι αυτό εξαρτάται με τις παραδόσεις των εμβολίων» είπε ο κ. Πιερρακάκης και επανέλαβε ότι η βεβαίωση εμβολιασμού θεωρείται εργαλείο διευκόλυνσης.

Για το Κτηματολόγιο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επεσήμανε ότι «μαζί με τον Γιώργο Στύλιο που είναι ο αρμόδιος υφυπουργός σχεδιάζουν μια σειρά από δράσεις που θα αφορούν το Κτηματολόγιο. «Από τον Μάρτιο μέσω του gov.gr θέλουμε να επιτρέψουμε την απομακρυσμένη πρόσβαση στους επαγγελματίες στα ψηφιοποιημένα στοιχεία του Κτηματολογίου, δηλαδή ό,τι κάνει σήμερα ένας δικηγόρος όταν πηγαίνει σε ένα γραφείο Κτηματολογίου, θα γίνεται πλέον από το γραφείο του χωρίς ταλαιπωρία, συνωστισμό. Κι αντίστοιχα δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι θα έχουν απομακρυσμένη πρόσβαση στα στοιχεία που έχουν σχέση με την δική τους δραστηριότητα», επισήμανε.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις