Κι εγένετο «Regrow»: FluroSat και Dagan ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αειφόρο γεωργία
Κι εγένετο «Regrow»: FluroSat και Dagan ενώνουν τις δυνάμεις τους για την αειφόρο γεωργία

Οι FluroSat και Dagan, δύο νεοσύστατες επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν και οι δύο την παρακολούθηση και τη διαχείριση των γεωργικών εισροών και εκροών για καλύτερη κατανόηση του ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η αειφόρος γεωργία στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, έχουν συγχωνευθεί και λανσάρουν ένα πακέτο υπηρεσιών με μια νέα μάρκα: «Regrow»!

Οι συνδυασμένες εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα να παρέχουν δεδομένα που συλλέγονται μέσω δορυφόρου για τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης των καλλιεργειών και την υιοθέτηση πρακτικών διατήρησης, καθώς και ανάλυση για συγκεκριμένες τοποθεσίες και προσαρμοσμένες παρεμβάσεις για διαφορετικές καλλιέργειες, χωράφια, αγροκτήματα και περιοχές.

Σύμφωνα με την ιδρυτή της FluroSat και CEO της Regrow, Anastasia Volkova, η νέα επιχείρηση θα αντικαταστήσει αποτελεσματικά τις μάρκες FluroSat και Dagan από την πλευρά των καταναλωτών. "Το Regrow θα είναι ένα εμπορικό σήμα, και ακόμη πιο σημαντικό, μια ενιαία πλατφόρμα για συστηματοποίηση και κλιμάκωση των γεωργικών πρακτικών, καθώς και μέτρηση και εξακρίβωση της υγείας του εδάφους και των αποτελεσμάτων του άνθρακα", δήλωσε στο AFN.

«Τα κορυφαία προϊόντα τόσο του FluroSat όσο και του Dagan - όπως OpTIS, DNDC και αγρονομικά εργαλεία που αναπτύχθηκαν από τη FluroSat πριν από τη συναλλαγή - θα μετονομαστούν σε Regrow και θα βασιστούμε σε αυτά για να προσφέρουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία στην τρέχουσα συλλογική βάση πελατών μας, όπως καθώς και να προσελκύσετε άλλους σε ολόκληρο τον κλάδο. "

Συνδυασμένη με τις υπηρεσίες αγρονομίας και ακρίβειας, η Regrow θα προσφέρει «μέτρηση, αναφορά και επαλήθευση» (MRV) για να βοηθήσει τους καλλιεργητές, τους επενδυτές και τις επιχειρήσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας αγροτικών τροφίμων να αξιολογήσουν τους στόχους βιωσιμότητας και να ξεκλειδώσουν νέες ροές εσόδων που συνδέονται με αυτούς.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Regrow και τους διάφορους ενδιαφερόμενους φορείς είναι η νέα αγορά πιστώσεων άνθρακα - αν και η Volkova γνωρίζει πολύ καλά ότι η βιομηχανία έχει ακόμη κάποιο δρόμο να ακολουθήσει τον καθορισμό προτύπων μέτρησης.

«Καθώς η βιομηχανία εργάζεται προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης καθολικών προτύπων - η οποία θα διαρκέσει λίγο - πρέπει να βοηθήσουμε τις εταιρείες να μετρήσουν και να επαληθεύσουν τα αποτελέσματα, ώστε να μπορούν να κερδίσουν έσοδα από τις πρακτικές τους», είπε.

«Χρειαζόμαστε οικονομικά κίνητρα, καθώς και περιβαλλοντικά, για να οδηγήσουμε την καθολική υιοθέτηση και την παγκόσμια κλιμάκωση ανθεκτικών γεωργικών πρακτικών […] Η Regrow συνεργάζεται ήδη με αρκετές εταιρείες που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα MRV για να εντοπίσουν ευκαιρίες για υιοθέτηση νέων πρακτικών, επιταχύνοντας την υιοθέτησή τους και βελτιώνοντας τη δημιουργία εσόδων. "

"Η υπολογιστική γεωργία του Regrow, χρησιμοποιώντας μηχανική μάθηση και επιστημονική μοντελοποίηση, θα βοηθήσει στη βελτίωση της ακρίβειας της λογιστικής για τον άνθρακα του εδάφους και θα φέρει τους αγρότες πιο κοντά στο να επωφεληθούν από τις αγορές άνθρακα."

Οι όροι της συγχώνευσης δεν αποκαλύφθηκαν, αλλά η FluroSat είχε προηγουμένως συγκεντρώσει περίπου 8,6 εκατομμύρια δολάρια σε ίδια κεφάλαια και χρηματοδότησε χρηματοδότηση με επικεφαλής το ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων της Microsoft M12, σύμφωνα με στοιχεία της Crunchbase.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις