Το νομοσχέδιο επιβεβαιώνει ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη επιδιώκει να επιβάλλει όσα δεν τόλμησαν ούτε οι πιο σκληρές μνημονιακές κυβερνήσεις. Με τον εργασιακό αυτό οδοστρωτήρα επιχειρείται το τελειωτικό χτύπημα, στο ωράριο, στους μισθούς, στα συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες.
Σε συνέχεια των αντεργατικών και αντικοινωνικών πολιτικών που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ αποτελεί το τελειωτικό χτύπημα στον κόσμο της εργασίας που δεινοπαθεί σε μια περίοδο βαθιάς οικονομικής και κοινωνικής κρίσης, μείωσης εισοδημάτων, επισφάλειας και ανεργίας.
Το νομοσχέδιο πλήττει όλους τους εργαζόμενους, του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, πλήττει τους ανέργους, πλήττει κατεξοχήν τη νέα γενιά που την καταδικάζει σε ένα μέλλον φθηνής, ελαστικής εργασίας και εργασιακής επισφάλειας χωρίς δικαιώματα.
Η Κυβέρνηση της Ν.Δ από τη πρώτη μέρα μετά τις εκλογές, ξεκίνησε να υλοποιεί τον «οδοστρωτήρα» στα Εργασιακά. Υποβάθμισε το ΣΕΠΕ, με δραματικά αποτελέσματα στους ελέγχους, κατήργησε το βάσιμο λόγο απόλυσης, νομοθέτησε τη διάλυση του θεσμού των συλλογικών διαπραγματεύσεων με τη πρόβλεψη της εξαίρεσης της επεκτασιμότητας της ευνοϊκότερης ρύθμισης καθώς και το δικαίωμα προσφυγής στη Διαιτησία, τη μείωση των προστίμων για τις παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας, την αύξηση των υπερωριών κατά 60%.
Επιδιώκει την πλήρη απορρύθμιση της εργασίας, τη γενίκευση της ελαστικής και φτηνής εργασίας, την αποδιάρθρωση του ωραρίου εργασίας και τη κατάργηση του 8ώρου, τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας με Ατομικές Συμβάσεις, αύξηση των υπερωριών σε 150 και θέσπιση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, χωρίς κανόνες ακόμη και το Σαββατοκύριακο. Προωθεί την ανάθεση των συλλογικών διαφορών από την Επιθεώρηση Εργασίας στον ΟΜΕΔ, όπου πλειοψηφούν οι Εργοδοτικοί φορείς, τη κατάργηση του Β βαθμού Διαιτησίας, και την ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΣΕΠΕ ( με τη μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή). Με τον «δήθεν εκσυγχρονισμό της εργατικής Νομοθεσίας» και την ανατροπή του 1264/82, σχεδιάζεται η υπονόμευση των Συνδικαλιστικών Ελευθεριών, του δικαιώματος στην απεργία και σε κάθε έννοια συλλογικής διαπραγμάτευσης και διεκδίκησης. Το «φακέλωμα» δε των Συνδικάτων και η «ηλεκτρονική ψήφος» ως προϋπόθεση άσκησης του Συνδικαλιστικού δικαιώματος, προφανώς και περιορίζει τη συλλογική αυτονομία τους και το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθε, όπως κατοχυρώνεται από το ίδιο το Σύνταγμα.
Απέναντι στον Εργασιακό Αρμαγεδδών που υλοποιεί πιστά η Κυβέρνηση της Ν.Δ, η απάντηση των εργαζομένων πρέπει να είναι ΜΟΝΟ ΜΙΑ: Το αντιλαϊκό κι αντεργατικό νομοσχέδιο για τα Εργασιακά ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!
Οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να δώσουμε
μαζική απάντηση στο νομοσχέδιο – έκτρωμα.
ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΖΩΗ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!
Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις