Αρ. Κουτσουράδη: Επένδυσε το πτυχίο της στα χωράφια του παππού και της γιαγιάς
Αρ. Κουτσουράδη: Επένδυσε το πτυχίο της στα χωράφια του παππού και της γιαγιάς

Νέα επιστήμονας, γοητευμένη με τα βότανα και τα αρωματικά φυτά αποφάσισε να επενδύσει το… πτυχίο της, στα χωράφια του παππού και της γιαγιάς στο Χαλκειός της Χίου.
Η Αργυρώ Κουτσουράδη, γεωπόνος, καλλιεργεί βιολογικά φυτά και κλείνει μυρωδιές και γεύσεις της Χίου, σε σακουλάκια και βαζάκια ταξιδεύοντάς τα σε όλο τον κόσμο.

Στην εκπομπή ΠΕΡΙΜΕΤΡΟΣ της ΕΡΤ3 μίλησε για τη δουλειά στο χωράφι και στο εργαστήριο.
Όπως σημειώνει όταν πήρε σαν μάθημα επιλογής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών όπου φοίτησε τα βότανα, κατάλαβε τι θα έκανε στην πορεία της ζωής της.

Με την οικογένειά της αποφάσισαν να καλλιεργήσουν τα χωράφια που για χρόνια ήταν ακαλλιέργητα. Σε μια δύσκολο περίοδο με τα capital controls κατάφερε και ανέπτυξε τις καλλιέργειες φρασκόμηλου (όπως συνηθίζεται να λέγεται χιώτικα το φασκόμηλο), λεβάντα, δυόσμο, λουίζα, δίκταμο, πλάι στα πιο διαδεδομένα μυρωδιά όπως τη ρίγανη, το δεντρολίβανο και τη δάφνη. Μαζί κρίταμο και κάπαρη σε τουρσί.

Aποδείχτηκε όμως η Αργυρώ Κουτσουράδη και πολύ καλή επιχειρηματίας, αφού ανοίχτηκε στις ξένες αγορές, με αυτή ειδικά της Αμερικής να την στηρίζει την περίοδο της πανδημίας.

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις