Πρότυπο συμβολαιακής γεωργίας η μονάδα Ζυθοποιίας Μακεδονίας-Θράκης

 Με την επίσκεψη του κλιμακίου του ΥπΑΑΤ στις εγκαταστάσεις της Ζυθοποιίας Μακεδονίας - Θράκης. Τον Υπουργό υποδέχτηκαν ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος και ο Διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Κρις.
Ο κ. Τσαυτάρης ξεναγήθηκε στους χώρους της μονάδας όπου παράγεται η  μπύρα «ΒΕΡΓΙΝΑ» με συμβολαιακή γεωργία, όπως και το καινοτόμο προϊόν το παγωμένο τσάι «Tuvunu». Με την ευκαιρία της επίσκεψής του, τόνισε τη σημασία της καλλιέργειας και αξιοποίησης των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, και προέτρεψε του νέους να ασχοληθούν με αυτές τις δυναμικές καλλιέργειες εκμεταλλευόμενοι τις δυνατότητες και τις προοπτικές που υπάρχουν.
Ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Δημήτρης Πολιτόπουλος, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του, ζήτησε την παρέμβασή του, προκειμένου να υποστηριχθούν ακόμα περισσότερο οι αγρότες της ορεινής Θράκης, που με συμβολαιοποιημένη παραγωγή αρωματικών φυτών, τροφοδοτούν ήδη τη μονάδα.
Επιπλέον ο Υπουργός ενημερώθηκε για τα νέα προϊόντα που ετοιμάζεται να διαθέσει, η εταιρεία, στην αγορά.
Όπως επεσήμανε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Τσαυτάρης: «Με αυτή την ευκαιρία της παρουσίας μου σ’ αυτή την περιοχή ήθελα να δω μια μεγάλη καινοτομία του τόπου μας, την παραγωγή μπύρας και την παραγωγή του ελληνικού τσαγιού και να δω τη μονάδα της Ζυθοποιίας. Πιστεύω ότι ο τόπος μας έχει μία εξαιρετική ύλη που λέγεται κριθάρι που είναι κατάλληλο για μπύρα. Αυτή η εξαιρετική ύλη που παράγεται εδώ αποτελεί τη βάση ενός εξαιρετικού προϊόντος και χαίρομαι που μία καθαρά ελληνική εταιρεία αξιοποιεί την πρώτη ύλη και παράγει μια κατεξοχήν ελληνική μπύρα. Όπως επίσης παράγει και το αντίστοιχο τσάι του βουνού».
 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις