Ο Τσαυτάρης επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Anuga 2013 στην Κολωνία

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης, εκπροσωπώντας την ελληνική κυβέρνηση, επισκέφθηκε τη 32η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΑNUGA 2013, η οποία πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία από τις 5 έως τις 9 Οκτωβρίου.
Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις στον κλάδο των διατροφικών προϊόντων παγκοσμίως, ενώ φέτος η Ελλάδα συμμετείχε με περισσότερες από 220 εταιρείες του κλάδου τροφίμων – ποτών. Η μεγάλη συμμετοχή φανερώνει τον ολοένα και αυξανόμενο εξωστρεφή προσανατολισμό των ελληνικών επιχειρήσεων και χαρακτηρίζεται ως θετικό μήνυμα για το μέλλον της μεταποίησης στον τομέα των τροφίμων.
Ο Έλληνας Υπουργός συμμετείχε στην τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης, προσκεκλημένος του Δημάρχου της Πόλης που την φιλοξένησε κ. Jürgen Roters. Στην τελετή έλαβαν μέρος, ως τιμώμενα πρόσωπα, ο Επίτροπος Ενέργειας της Ε.Ε κ. G.Oettinger, και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων  Δρ W. Hoyer.
Στη συνέχεια ο κ.Τσαυτάρης συνοδεία του Προέδρου του ΟΠΕ κ. Καλαμπόκη, του Γεν. Γραμματέα του ΥΠΑΝ κ. Τσόκα και εκπροσώπων του Ελληνικού Προξενείου Ντύσελντορφ ξεναγήθηκε στους χώρους της έκθεσης και στα ελληνικά περίπτερα, συνομίλησε με τους Έλληνες εκθέτες στους οποίους και ευχήθηκε καλή επιτυχία.
Με την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Έκθεση ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης προέβη σε δηλώσεις σε εκπροσώπους μέσων ενημέρωσης, ενώ παραχώρησε συνέντευξη στη  γερμανόφωνη εφημερίδα ειδικού τύπου του κλάδου τροφίμων / ποτών στη Γερμανία «Lebensmittel Zeitung».

 

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις