Συνεχίζονται οι εγγραφές στο Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής

Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας στον Αγροδιατροφικό Τομέα αποτελεί μια νέα πρωτοβουλία της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής - Κολεγίου Περρωτής, η οποία άρχισε να λειτουργεί με επιτυχία τον Οκτώβριο του 2012.
 
Στόχος του Κέντρου είναι η ανάδειξη και υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών από νέα κυρίως άτομα που επιζητούν να αναπτύξουν μια βιώσιμη καριέρα στο χώρο της παραγωγής, μεταποίησης και διακίνησης αγροτικών προϊόντων υψηλής ποιότητας. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται βιωματικά την εφαρμογή σύγχρονων, αποτελεσματικών και καλών πρακτικών που είναι φιλικά προσκείμενες στο περιβάλλον και οι οποίες αξιοποιούν τις τοπικές πλουτοπαραγωγικές πηγές.
 
Στο Κέντρο Επιχειρηματικότητας μπορούν να απευθύνονται νέοι και νέες απ’ όλη την Ελλάδα, μέσης, ή ανώτερης εκπαίδευσης άσχετης πρότερης επαγγελματικής εμπειρίας. Το πρόγραμμα, πέραν της επαγγελματικής πρακτικής κατάρτισης, παρέχει και δράσεις συμβουλευτικής που καταλήγουν σε επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη επιχειρηματικής δράσης.
 
Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας έχει δυο κύκλους σπουδών. Η έναρξη του πρώτου κύκλου μαθημάτων γίνεται Οκτώβριο και η δεύτερη Φεβρουάριο με υποχρεωτικές θεματικές ενότητες που διαρκούν 12 εβδομάδες, ή 90 έως 116 ώρες συνολικής διδασκαλίας. Στον πρώτο κύκλο σπουδών, οι υποψήφιοι επιχειρηματίες αποκτούν επιχειρηματική παιδεία μέσα από τα τρία υποχρεωτικά μαθήματα με επιχειρηματικό, οικονομικό και τεχνικό περιεχόμενο. Τα μαθήματα γίνονται στις εγκαταστάσεις του Κολεγίου Περρωτής (Cincinnati Hall) και στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής και η διδακτέα ύλη αποτελείται από 30% θεωρία και 70% πρακτική άσκηση. Οι ενότητες διδάσκονται μια φορά την εβδομάδα, από τις 5μμ έως τις 8μμ, Δευτέρα έως Παρασκευή και το Σάββατο από 11πμ έως 2μμ.
 
Ο δεύτερος κύκλος περιλαμβάνει υπηρεσίες συμβουλευτικής και αποτελεί ανεξάρτητη ενότητα. Απευθύνεται σε υποψήφιους επιχειρηματίες για την σύνταξη και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων και την ίδρυση και λειτουργία μιας επιχείρησης του τομέα της αγροδιατροφής.
Επίσης, καινοτομία του Κέντρου αποτελεί και  η ανταλλαγή  τεχνογνωσίας με άλλα ομοειδή του τομέα στην Ελλάδα, υπόλοιπη Ευρώπη και ΗΠΑ, καθώς και με εκπαιδευτικά ιδρύματα και ερευνητικούς οργανισμούς για την προαγωγή της επιχειρηματικότητας.
 
Τα μαθήματα ξεκινούν στις 18 Οκτωβρίου 2013 και όσοι ενδιαφέρονται για να τα παρακολουθήσουν μπορούν να επικοινωνήσουν με το  Τμήμα Έρευνας και Εκπαίδευσης του Perrotis College στα τηλέφωνα: 2310-492 829 ή στέλνοντας e-mail στο cae@afs.edu.gr

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις