Δ.Μελάς: Όσοι παράγουν δεν πρέπει να φοβούνται

Ναι, στη Γεωργία της παραγωγής, όχι στη Γεωργία του καναπέ ήταν το μήνυμα που προέταξε κατά τη σημερινή ημερίδα για τη νέα ΚΑΠ, στο κτήριο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, ο γενικός γραμματέας Διεθνών Σχέσεων κι Αγροτικής Πολιτικής του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Δημήτρης Μελάς, ενώ υποστήριξε πως το επόμενο εικοσαήμερο θα ολοκληρωθεί η πρόταση και θα τεθεί σε διαβούλευση.
Τα παραπάνω ειπώθηκαν στο πλαίσιο της ημερίδας που συνδιοργάνωσαν τρεις βασικοί φορείς της Γεωργίας, η Ένωση Ελλήνων Παραγωγών κι Εμπόρων Σπόρων (ΕΕΠΕΣ), ο Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ) κι ο Σύνδεσμος Παραγωγών κι Εμπόρων Λιπασμάτων (ΣΠΕΛ) στο ΕΒΕΑ.
Όπως εξήγησε, ως το 2020 θα υπάρξει διαδικασία προσαρμογής ώστε να μην υπάρχει μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στους παραγωγούς της ίδιας περιοχής που καλλιεργούν διαφορετικά προϊόντα π.χ. σιτάρι με ελιά.
Σε κάθε περίπτωση, οι εκπρόσωποι των φορέων θα μπορούν σύντομα να καταθέσουν τις προτάσεις τους, διότι η νέα ΚΑΠ αφήνει πολλά περιθώρια σε κάθε κράτος - μέλος να διαχειριστεί τα κονδύλια ανάλογα με τις ανάγκες, εφόσον όμως τηρήσουν το γενικό πλαίσιο, που θέτει η Κοινότητα.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις