«Μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας»
«Μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας»

Σε συνέχεια της συνάντησης της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. με την αρμόδια Ομάδα που χειρίζεται τη μεταρρύθμιση του καθεστώτος χορήγησης επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την Παρασκευή 28/1/2022,πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα διευρυμένη σύσκεψη της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. με τις Ομοσπονδίες εργαζομένων που αφορούσε στη συζήτηση που άνοιξε με πρωτοβουλία του Υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τη συνέχιση της καταβολής του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στους δικαιούχους, αλλά και την ένταξη νέων κλάδων όπως οι Κτηνίατροι που αδίκως είχαν αποκλειστεί από το 2012 μέχρι σήμερα, παρά τη σοβαρή έκθεσή τους σε επικίνδυνους βιολογικούς, χημικούς παράγοντες και άλλους παράγοντες που ορισμένοι από αυτούς είναι θανατηφόροι.

Κατά τη συνάντηση ο πρόεδρος της Π.Ο.ΓΕ.Δ.Υ. τόνισε ότι ορθά οι Κτηνίατροι συμπεριελήφθησαν στους δικαιούχους και μάλιστα στη μεγάλη πλειοψηφία τους γιατί έτσι αποκαθίσταται μια κατάφωρη αδικία.

Η Ομοσπονδία στο αμέσως προσεχές διάστημα θα καταθέσει από κοινού με την Π.Ε.Κ.Δ.Υ. σχετικό υπόμνημα στον Υπουργό Οικονομικών ενόψει της έκδοσης της σχετικής ΚΥΑ ώστε να καταστεί σαφές ότι ζητά να γίνει αποδεκτό το πάγιο αίτημα των Κτηνιάτρων Δημοσίων Υπαλλήλων που είναι το επίδομα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας να χορηγηθεί ΕΝΙΑΙΑ, ΚΛΑΔΙΚΑ και στην ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Η πλήρης αποκατάσταση της διαχρονικής αδικίας έναντι των Κτηνιάτρων επιβάλλει επίσης την ένταξή τους στο καθεστώς των ΒΑΕ και στην συνταξιοδότησή τους νωρίτερα, καθόσον το επάγγελμά τους είναι βαρύ και ανθυγιεινό και δεν μπορεί να ασκείται με ασφάλεια σε προχωρημένη ηλικία, δεδομένης της αύξησης των ορίων ηλικίας με τους μνημονιακούς νόμους.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις