Αρμαγεδών στην Αυστραλία από τις πυρκαγιές

ΣΙΔΝΕΥ:Ανυπολόγιστες καταστροφές στη Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας κοντά στο Σίδνευ με 94 πυρκαγιές, που καίνε ανεξέλεγκτα, απειλούν οικισμούς κι έχουν κάνει στάχτη χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών.
 Ένας άνθρωπος, ο Γουόλτερ Λίντερ, 63 χρόνων, έμεινε από καρδιακή προσβολή, δύο πυροσβέστες είναι στο νοσοκομείο με εγκαύματα και ένας άνδρας στην τοποθεσία Γαλάζια Βουνά είναι σε θεραπεία για εισπνοή καπνού αλλά εκτιμάται ότι τα θύματα μπορεί να είναι πολύ περισσότερα.
Οι Αρχές μιλούν σε αυστριαλιανά μέσα ενημέρωσης για ζημιές που ξεπερνούν τα 91.000 εκτάρια σε όλη την πολιτεία. Μάλιστα 81 κτήματα κάηκαν ολοσχερώς, 37 με σοβαρές ζημιές εκατοντάδες σπίτια κάηκαν ή εκκενώθηκαν κι η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Οι πυροσβέστες καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες αφού οι καιρικές συνθήκες αναμένεται να επιδεινωθούν και πάλι την Κυριακή. Καθώς η Αυστραλία είναι παγκόσμιος παίκτης της αγοράς ειδικά στον τομέα του τροφίμου οι καταστροφές στις καλλιέργειες και το ζωικό κεφάλαιο από τις πυρκαγιές αναμένεται να επηρεάσουν γενικότερα το χρηματιστήριο τροφίμων του πλανήτη.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις