Το μη χείρον βέλτιστον...

 Ψηφίστηκε τελικά στο Κοινοβούλιο η τροπολογία - προσθήκη στον Ν.3986/11 για δυνατότητα επιδότησης 3 μηνών και 5 ημερών, δηλαδή 3,5 μηνών με την αναλογία των Χριστουγέννων, στους εποχιακά ανέργους του ξενοδοχειακού κλάδου και της μαζικής εστίασης.
Με την τροπολογία  το επίδομα ψαλιδίζεται αλλά τουλάχιστον δεν κόβεται. Το γεγονός είχαν θέσει όλοι οι εμπλεκόμενοι στον κλάδο του τουρισμού και του επισιτισμού, στον υφυπουργό Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου αφού μόλις το 80% των υπαλλήλων ειδικά στα ξενοδοχεία δουλεύουν χειμώνα - καλοκαίρι.
Η τροπολογία αφορά κυρίως ετεροκαλλιεργητές που ζουν στην Κρήτη ή σε άλλα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου κι απασχολούνται εποχιακά σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, οικοδομή κ.ά. και συμπληρώνουν το εισόδημα τους με την αγροτική παραγωγή ή εργάζονται κι ως επαγγελματίες αγρότες με λιγοστά μεροκάματα σ΄αυτούς τους κλάδους.
Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού κι Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων, αφορά όσους βγήκαν στην ανεργία από 1/9/2013 κι απασχολήθηκαν από 100-149 ημέρες ενώ αναμένεται να ενταχθούν και όσοι ασχολήθηκαν από 150-200 ημέρες, αφού έγινε αποδεκτή από το Υπουργείο διόρθωση στην αρχική πρόβλεψη οροφής 179 ημερών.
Οι παραπάνω δικαιούχοι χρειάζεται να υποβάλουν έγγραφη δήλωση στον ΟΑΕΔ ότι ζητούν να λάβουν την επιδότηση των 3,5 μηνών. Οι εργαζόμενοι πρέπει να περιμένουν την δημοσίευση του Νόμου προτού προσέλθουν στον ΟΑΕΔ.
Όσοι  έχουν τη δυνατότητα κάνουν την αίτησή εντός 60 ημερών από την λήξη της απασχόλησης τους. Όσοι έχουν ήδη λάβει απορριπτική απάντηση με βάση την ισχύουσα νομοθεσία είναι αναγκαίο να επανέλθουν με νέα αίτηση.

Ακολουθήστε το Agrocapital.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις